.

China a confirmat arestarea a doi canadieni sub acuzaţia de spionaj

Distribuie prietenilor tai!

Autorităţile de la Beijing au confirmat arestarea astăzi a canadienilor Michael Kovrig şi Michael Spavor, reţinuţi încă din decembrie anul trecut în China, sub acuzaţia de spionaj. Potrivit presei canadiene, anunţul arestării celor doi a dus la o tensionare mai mare a relaţiilor dintre Ottawa şi Beijing.

“Parchetul chinez a validat efectiv recenta lor arestare, conform legii”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Lu Kang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de externe.

Michael Kovrig, un fost diplomat care rămăsese în capitala chineză după încheierea misiunii, este acuzat că a a primit secrete de stat. La rândul său, consultantul şi omul de afaceri Michael Spavor, specializat în relaţiile cu Coreea de Nord, este acuzat că a furat şi difuzat în străinătate secrete de stat ale Chinei.

“Canada condamnă cu fermitate arestarea lor arbitrară, aşa cum am condamnat arestarea lor arbitrară pe 10 decembrie 2018 “, a declarat ministrul canadian al Afacerilor Externe. Jurnaliştii occidentali consideră măsura luată de China în cazul celor doi canadieni drept una de represalii, după ce Canada a arestat-o anul trecut pe directoarea financiară a companiei chineze Huawei, la cererea Statelor Unite. Beijingul nu a dezvăluit deocamdată unde sunt încarceraţi cei doi canadieni, după ce acestora li s-a refuzat vizita unui avocat.

Interesant:   Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie "mai puternica" in cazul unui "comportament nechibzuit"
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.