Expertii brazilieni au ajuns la concluzia ca hipertensiunea ar putea fi prevenita daca bem chefir.
Chefirul se obtine din lapte fermentat de o combinatie de bacterii si drojdii, care reprezinta o sursa excelenta de germeni benefici pentru sanatatea omului.
Deocamdata, studiile au fost facute pe soareci de laborator. Animalutele erau hipertensive si, dupa ce au fost hranite cu chefir, starea lor s-a imbunatatit considerabil si le-a scazut tensiunea arteriala. Urmeaza studii pe oameni.
Chefirul este un aliment tot mai mult consumat, in intreaga lume. Anual, ies pe piata sute de produse pe baza de chefir.
Studiul expertilor brazilieni a fost publicat in The Journal of Nutritional Biochemistry.
175 ml de chefir cu continut redus de grasime asigura :
- proteine: 4 grame
- calciu: 10% din doza recomandata zilnic
- fosfor: 15% din doza recomandata zilnic
- vitamina B12: 12 % din doza recomandata zilnic
- riboflavina (vitamina B2): 10% din doza recomandata zilnic
- magneziu: 3% din doza recomandata zilnic.
Manuela