.

Charles al III-lea a fost proclamat rege

Distribuie prietenilor tai!

Consiliul de Ascensiune, care se intruneste doar atunci cand are loc o schimbare la nivelul Coroanei, l-a declarat pe printul Charles Philip Arthur George drept noul rege Charles al III-lea.

Practic, a fost o formalitate. Charles, 73 de ani, a preluat coroana imediat dupa decesul mamei sale, Elisabeta a II-a, joi, 8 septembrie, conform traditiei. Inca nu s-a anuntat data la care va fi incoronat. Evenimentul ar putea avea loc in cateva saptamani sau in cateva luni. Alaturi de el va fi incoronata si sotia sa, Camilla, cunoscuta de-acum inainte drept Camilla, Regina Consoarta.

A fost o ceremonie istorica, veche de secole, la Palatul St. James din Londra. Charles al III-lea a spus, dupa ceremonie, ca va urma ”exemplul” dat de mama sa, Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, cu 70 de ani pe tron.

Charles este rege si sef de stat nu numai al Regatului Unit, ci si in alte 14 regate, printre care Australia, Canada, Jamaica, Noua Zeelanda si Papua Noua Guinee. Conform traditiei, dupa ce a fost proclamat rege, Charles a adus un omagiu mamei sale. Asa cere procedura veche de sute de ani: noul rege omagiaza memoria predecesului sau.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

“Pentru intreaga noastra familie, precum si pentru acest regat si pentru familia extinsa de natiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toata viata si de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fara precedent ca durata, dedicare si devotament. Chiar si acum cand suntem in doliu, ii multumim pentru aceasta viata de credinta. Sunt profund constient de aceasta importanta mostenire si de indatoririle si responsabilitatile serioase care, de acum, imi revin mie” – a spus  regele Charles al III-lea.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.