.

Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Distribuie prietenilor tai!

In urma actiunilor specifice ale Serviciului Roman de Informatii, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea unui cetatean roman, cercetat pentru savarsirea infractiunii de tradare.

Incepand cu anul 2022, cetateanul roman a colectat informatii cu caracter militar si a fotografiat tehnica militara de lupta si deplasarea personalului in proximitatea unor obiective militare romanesti sau apartinand NATO, amplasate pe teritoriul Romaniei, in apropiere de orasul Tulcea, intr-o zona de frontiera cu Ucraina. Informatiile colectate au fost transmise catre diplomati din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Candidat la funcția de primar

Varsta si identitatea tradatorului nu au fost dezvăluite. Dar, potrivit unor surse care doresc sa-si pastreze anonimatul, ar fi vorba despre Alexandru Piscan. Potrivit unei postari pe Facebook,  el s-a declarat candidat la primaria Ploiestiului, dar numele lui nu apare pe listele electorale validate de Biroul Electroal Central. In postarile sale, Piscan nu mentioneaza apartenenta la vreun partid politic cunoscut.

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie

Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a cetateanului roman pentru o perioada de 30 de zile.

In acelasi caz, la propunerea Serviciului Roman de Informatii, un diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, care beneficia de informatiile furnizate de cetateanul roman, a fost declarat persona non grata de catre Ministerul Afacerilor Externe, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relatiile diplomatice.

Manuela

sursa foto :  Facebook Alexandru Piscan

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.