.

Ceremonii la 77 de ani de la încheierea războiului

Distribuie prietenilor tai!

Numeroase persoane au participat duminică la Berlin, în mai multe puncte din capitala Germaniei, la manifestaţii paşnice dedicate marcării a 77 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial în Europa, pe fondul unei prezenţe semnificative a forţelor de ordine, de teama unor posibile tensiuni legate de conflictul din Ucraina, transmite dpa.

La Memorialul Sovietic din Parcul Treptower, câteva sute de oameni au depus flori în cursul dimineţii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, mulţi oameni au sosit şi la Memorialul Sovietic din cartierul central Mitte. Unii au depus coroane de flori. Evenimentele s-au desfăşurat până acum fără incidente, a declarat sursa citată.

Zeci de evenimente aniversare şi demonstraţii urmează să aibă loc duminică şi luni la Berlin, organizate – între altele – de ambasadele Rusiei şi Ucrainei în capitala germană.

Pe fondul invaziei ruse în Ucraina, poliţia a desfăşurat forţe importante pentru a evita eventuale conflicte.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Poliţia a impus anterior mai multe condiţii la cele 15 site-uri comemorative din Berlin, inclusiv interdicţia de a afişa drapeluri ruseşti şi ucrainene.

Măsurile au fost criticate sâmbătă de ambasadorul ucrainean la Berlin, Andrii Melnik, şi de asociaţii ucrainene.

Melnik a depus duminică o coroană de flori la Memorialul Sovietic din Parcul Tiergarten pentru a-i comemora pe martirii ucraineni căzuţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Câteva sute de oameni au venit şi ei la memorial. Unii dintre ei au scandat “Melnik afară” în timp ce ambasadorul depunea jerba de flori. Alţi participanţi au început să scandeze în limba ucraineană. Mulţi erau îmbrăcaţi în haine albastre şi galbene, culorile drapelului ucrainean.

Potrivit unui reporter dpa, un bărbat a început să distribuie steaguri ucrainene făcute din hârtie, însă poliţia le-a strâns imediat. Potrivit relatării, bărbatul a fost îndepărtat de agenţi de la eveniment.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.