Foarte multi oameni isi incep ziua la o ceasca de ceai. Nu ai nevoie neaparat de un motiv anume pentru a savura un ceai bun care are si numeroase beneficii pentru sanatate. Mai jos iti propunem cateva tipuri de ceai pe care ar fi bine sa le incerci.
Ceaiul de salvie
Salvia mai este cunoscuta si sub denumirea de Palma Maicii Domnului. De provenienta este o planta din zona Mediteraneana, melifera cunoscuta de-a lungul timpului pentru numeroasele proprietati miraculoase pe care le are asupra organismului. Efectele salviei asupra organismului sunt la fel de eficiente ca si medicamentele clasice, actionand ca un antinevralgic, antiseptic, antioxidant, divestiv, hipoglicemiant sau antiinflamator.
Consumul periodic de ceai de salvie ajuta la ameliorarea problemelor sistemului digestiv, nervos sau respirator. E indicat si pentru a scapa de transpiratia in exces. O proprietate importanta este benefica pentru persoanele care sufera de diabet, salvia reducand nivelul de glicemie.
Ceaiul de galbenele
La fel ca si salvia, galbenelele au numeroase proprietati benefice asupra organismului. Sunt cunoscute in popor si sub numele de flori de aur. Multe persoane consuma ceai de galbenele doar pentru aroma imbietoare. Efectele miraculoase asupra organismului sunt numeroase si foarte benefice. Ceaiul de galbenele ajuta la intarirea sistemului iminutar, afectiuni gastrointestinale, reglarea ciclului menstrual sau ameliorarea unor dureri provocate de acestea.
Ceaiul de galbenele se utilizeaza si extern fiind aplicat cu ajutorul unei comprese pe anumite zone problemative. Ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor, amelioreaza acneea si are numeroase proprietati emoliente.
Ceaiul de ghimbir
Este unul din cele mai utilizate ceaiuri pentru a remedia probleme de sanatate. Printre acestea se numara problemele cauzate de indigestie, migrene sau raceala. Ghimbirul are numeroase beneficii asupra organismului. Se poate consuma si pentru tuse, infectii respiratorii, artrita sau bronsita. E indicat sa folosesti radacina proaspata de ghimbir. Se poate consuma cu miere sau suc de lamaie daca vrei sa ai parte de un gust mai dulce.