.

Cele mai puternice pasapoarte din lume. Vezi pe ce loc e pasaportul romanesc

Distribuie prietenilor tai!

Cel mai recent clasament intocmit de o firma de specialitate arata ca pasaportul japonez e cel mai puternic din lume. Urmeaza Singapore si Coreea de Sud.

Clasamentul cu cele mai puternice pasapoarte din lume se intocmeste in functie de accesul pe care documentul de calatorie il ofera detinatorului. Astfel, cetatenii japonezi beneficiaza de acces fara viza in 193 de destinatii. Cei din Singapore si Coreea de Sud in 192 de tari. Este al cincilea an consecutiv cand pasaportul japonez e desemnat cel mai puternic din lume.

Locurile urmatoare din clasament sunt ocupate de Germania si Spania, la egalitate. Cetatenii germani si spanioli pot calatori, fara viza, in 190 de destinatii. Urmeaza Finlanda, Italia si Luxemburg – 189 de destinatii, fara viza – apoi, Austria, Danemarca, Tarile de Jos si Olanda, la egalitate. Statele Unite ale Americii sunt in primele 22 de tari cu pasapoarte puternice, cu acces in 186 de teritorii si tarii. Pasaportul chinez e pe locul 80, iar cel mai slab pasaport este cel afgan. Detinatorii de pasaport afgan pot calatori doar in 27 de tari fara sa aiba nevoie de viza.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Romania, locul 17

In clasamentul intocmit de Henley & Partner, Romania ocupa locul 17. Posesorii de pasaport romanesc au acces, fara viza, in 175 de destinatii. Aproape toate tarile din Uniunea Europeana sunt mai sus in clasament.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.