.

Cele mai importante criterii in alegerea ATV-ului

ATV DE VANZARE
Distribuie prietenilor tai!

Orice experiență de libertate în natură poate deveni o aventură demnă de povestit mai departe celor dragi. Cel mai bun vehicul pentru a evada în natură este ATV-ul. Pe numele lui de scenă All Terrain Vehicle, acesta este un tip de autovehicul cu dimensiune și masă redusă, ce a fost creat special pentru a rula fără emoții pe orice tip de teren.

Aceste vehicule dedicate au în construcție mai mult de două roti. Primul ATV creat avea doar trei roți și a fost construit de către cei de la Honda. Primul ATV pe patru roți a fost adus la viață de către cei de la Suzuki din motive de siguranță. ATV-ul este astăzi partenerul perfect pentru terenurile accidentate. Roțile mari și suspensiile foarte bune asigură un rulaj peste drumuri neasfaltate, nepietruite, cu multe denivelări și pante mari.

Un ATV de vanzare ales inspirat poate fi perfect pentru a-ți petrece timpul alături de prieteni în natură. Vehiculele ATV au mare avantaj. Există variante sigure, create și testate pentru a fi conduse în siguranță de copii. Astfel, pot deprinde de mici abilități de control și conducere sub supravegherea unui adult.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Bun. Te-ai hotărât că ai nevoie de un ATV. Totuși, este o idee bună să alegi unul doar după culoare sau preț? Chiar dacă modelul din fața ochilor tăi este de calitate, este important să știi ce tip de ATV de vânzare este potrivit pentru tine, care sunt caracteristicile tehnice pe care trebuie să le împlinească modelul optim, pentru a fi pe deplin mulțumit de alegerea făcută.

Există ATV-uri dotate cu motoare cu unul sau cu doi cilindrii. Cu cât motorul va fi mai puternic, cu atât va fi mai greu de controlat, dar și mai costisitor de întreținut. ATV-urile pot avea cutie automată sau cutie manuală. Pentru copii și începători se recomandă modelele care au cutie automată. Totuși modelele cu cutie manuală sunt mai ușor de manevrat deoarece tu poți controla turația motorului.

Suspensiile pot fi de două tipuri, semi-rigide sau independente. ATV-urile pentru copii, cele entry-level sau sport sunt dotate cu suspensii semirigide, în timp ce modele hibride și utilitare au suspensii independente. Un sistem de suspensii independent permite ca fiecare roată de pe spate să se miște independent de cealaltă. Totuși independența nu asigură o stabilitate optimă pe viraje.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Majoritatea ATV-urilor sunt prevăzute cu un sistem de frânare pe disc, ce va face oprirea mai eficientă, au o durabilitate mai mare și reacționează mult mai bine într-un mediu cu noroi sau pe vreme cu precipitații. Prețul pe care îl vei plăti pentru un ATV variază în funcție de dimensiunea vehiculului, dar și de puterea motorului sau eventualele dotări suplimentare.

ATV-urile se împart în funcție de construcție și destinația de utilizare în mai multe categorii, în funcție de cine le poate conduce, de performanțele de sub capotă, precum și terenurile pentru care sunt destinate. Principalele modele de ATV de vânzare sunt cele pentru copii, cele entry-level, modele sport, dar și cele utilitare sau chiar hibride. Modelele pentru copii sunt, de regulă, mai mici, mai ușoare și mai ieftine decât cele pentru adulți.

Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că alegi cu prioritate un model cu tracțiune integrală, 4×4, pentru a putea circula fără probleme și prin noroi. Oferta de pe piață este foarte atractivă. Sunt multe modele disponibile la prețuri pentru orice buget. Acum știi pe ce criterii te poți baza în selecția celui mai bun ATV de vânzare pentru a face o alegere responsabilă.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.