.

Cele mai importante conditii de care trebuie sa tii cont pentru a transporta un caine

transport caini
Distribuie prietenilor tai!

Transportul poate sa fie o experienta foarte stresanta atat pentru animalul de companie, cat si pentru proprietarul acestuia, insa uneori nu poate fi evitat. Daca un caine trebuie transportat dintr-o locatie in alta pe distante lungi, sunt mai multi pasi importanti de care proprietarul ar trebui sa tina cont.

Specialistii de la transportcaini.ro ofera mai multe informatii despre modul in care cainii pot fi transportati in conditii optime, sfaturi utile de care sa se tina cont intr-un astfel de context.

Transportul cainilor cu ajutorul firmelor specializate

O firma cu obiect de activitate transport caini poate sa ofere mediul necesar pentru calatoriile patrupezilor in conditii optime. Cainele va avea un spatiu special dedicat, apa si mancare pe tot parcursul transportului si va fi asigurat pentru cazul in care au loc accidente sau alte evenimente neplacute.

Comparativ cu transportul in care se utilizeaza masina personala, cainele nu va fi pus in portbagaj sau pe bancheta din spate, prin urmare, nu va exista riscul sa se accidenteze grav in cazul unui eveniment rutier care ii poate leza integritatea fizica.

Interesant:   Ce cadouri grozave facem anul acesta de Secret Santa?

In plus, persoanele care se ocupa de transport sunt specializate in aceasta activitate si stiu exact ce trebuie sa faca si cum, pentru ca animalul de companie sa ramana in siguranta.

Fiecare stapan ar trebui sa se gandeasca la momentul in care va avea loc calatoria

Inainte de a apela la servicii de transport al cainilor sau la diverse alte metode pentru transportarea animalelor de companie, fiecare stapan ar trebui sa tina cont de mai multe aspecte foarte importante, intre care si urmatoarele:

  • atunci cand cainele trebuie sa fie expediat intr-un loc anume, in perioade foarte reci sau foarte calde, transportul cu masina este cea mai buna solutie, in cazul in care este posibil de realizat;
  • in cazul in care va trebui sa calatoreasca cu avionul, stapanii trebuie sa analizeze politicile companiei in cauza, astfel incat inainte de rezervare sa fie stabilite toate detaliile. Anumite companii de zbor ofera sfaturi practice despre modul in care ar trebui sa fie pregatit animalul pentru transport, astfel incat sa fie eliminate inconvenientele legate de temperatura. Exista posibilitatea ca o companie aeriana sa solicite certificate de aclimatizare de la medicul veterinar, din care sa reiasa ca animalul de companie poate sa suporte temperaturi extreme si are permisiunea de a zbura.
Interesant:   Coșuri cadou de Crăciun - Cadouri premium & gourmet pentru prieteni, colegi, familie

Achizitionarea unei cutii de transport potrivite

Cu ajutorul unei cutii de transport potrivite, indiferent daca animalul de companie va fi trimis cu avionul sau cu masina, se va simti bine si in siguranta. Este nevoie de o cutie bine ventilata si indeajuns de mare pentru ca patrupedul sa stea confortabil. Cainele trebuie sa se poata intoarce si culca in cutie. Fiecare proprietar de caine trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  • majoritatea companiilor aeriene au cerinte specifice in legatura cu cutiile de transport;
  • in cazul in care transportul are loc cu masina este recomandat sa fie folosita o cutie testata la socuri si special conceputa pentru a fi asigurata cu dispozitive de imobilizare;
  • este recomandat ca aceste cutii de transport sa fie cumparate in avans pentru a obisnui cainele cu ele.

Pentru transportul cainilor, siguranta si confortul sunt elemente primordiale. Calatorind in conditii bune, animalul de companie nu va fi stresat si nu va suferi pe parcursul transportului.

Interesant:   Geluri de construcție de înaltă calitate de la Evoqe.ro
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.