.

Cele mai comune semne care anunta ca alternatorul autovehiculului este defect

reparatii alternatoare auto
Distribuie prietenilor tai!

Inainte de a lua decizia de a inlocui alternatorul, un posesor de autoturism ar trebui sa stie ca exista si servicii profesionale de reparatii alternatoare, care pot scuti niste cheltuieli si pot prelungi considerabil durata de viata a acestor componente. Specialistii de la reparatii-alternatoare.com stiu ca exista situatii in care alternatoarele pot fi salvate si nu trebuie neaparat inlocuite, motiv pentru care ofera mai multe informatii cu privire la ele.

Ce este un alternator auto

Pentru inceput, fiecare posesor auto trebuie sa cunoasca componentele masinii sale. Alternatorul este o componenta foarte importanta a masinii si aproape toti specialistii il considera inima vehiculului. Rolul piesei este de a genera suficienta energie electrica impreuna cu bateria si alaturi de regulatorul de tensiune, aceasta fiind o energie esentiala pentru ca masina sa porneasca, dar si pentru ca in masina sa functioneze mai multe componente.

Alternatorul are rolul de baza de a converti energie mecanica, pe care o transforma in energie electrica si o livreaza sub forma unui curent alternativ, de unde provine si denumirea sa. Avand in vedere aceste aspecte, alternatorul este o sursa de curent alternativ.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

La masinile produse cu ani in urma, alternatoarele nu erau atat de solicitate pentru ca nu erau foarte multi consumatori in vehicule. In prezent insa, alternatorul trebuie sa faca fata unui numar mare de consumatori, in timp ce simultan ajuta la incarcarea bateriei masinii.

Cand trebuie inlocuit si care sunt semnele care anunta necesitatea de reconditionare a unui alternator auto

Alternatorul ar trebui sa fie inlocuit in momentul in care este uzat. Se poate apela insa si la reconditionare alternator auto, atunci cand starea acestuia o permite. Reparatia alternatorului costa mult mai putin decat cumpararea unui alternator nou.

Sunt mai multe semne care indica nevoia de a verifica alternatorul si in functie de acestea, specialistii determina daca aceasta componenta poate fi refacuta sau este necesara una noua.

1. Mirosul de incins

Acest miros este specific momentului in care alternatorul cedeaza. Mirosul este generat de o presiune mult mai mare care este pusa pe curelele care asigura transmisia. De asemenea, mirosul poate aparea si atunci cand roata de transmisie nu merge bine. Persoanele care s-au confruntat deja cu aceasta problema vor sti imediat sa recunoasca mirosul.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

2. Se aprinde martorul de bord

Atunci cand alternatorul are probleme, pe bordul masinii se aprinde o lumina sub forma de baterie auto. De regula acest martor dispare, insa daca intr-o anumita situatie ramane aprins, exista riscuri mari ca alternatorul sau alte componente implicate in procesul de incarcare sa fie defecte.

3. Apar fluctuatii la lumini

O alta manifestare comuna a unei masini care are alternatorul defect sunt farurile de slaba intensitate sau care nu se mai aprind deloc. In special cand masina este pe liber, exista posibilitatea ca fluctuatiile farurilor sa se intensifice.

4. Masina porneste greu

Pornirea lenta apare in momentul in care bateria sau alternatorul nu mai merg corect. Se recomanda verificarea problemei in service.

5. Motorul scoate sunete ciudate

Motorul scoate sunete joase similare cu maraiturile si nu mai scoate acel sunet placut. Este recomandata in acest sens o vizita la service.

Acestea sunt cele mai comune simptome si manifestari ale unei masini care indica posibilitatea ca alternatorul sa fie stricat.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.