.

Cel puțin 70 de morți în urma unor tornade în Kentucky

Distribuie prietenilor tai!

Cel puţin 70 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky şi alte state americane, vineri seară şi la primele ore ale zilei de sâmbătă, conform guvernatorului din Kentucky, Andy Beshear, informează Reuters.

Mai multe tornade au lovit statul Kentucky după lăsarea întunericului, provocând pagube în cel puţin 12 comitate. Tornada principală s-a deplasat pe o suprafaţă de peste 320 de kilometri în Kentucky, a declarat Beshear, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei conferinţe de presă.

Bilanţul ar putea depăşi 70 de morţi şi s-ar putea ajunge până la 100 de decese, a precizat el.

“Rapoartele sunt cu adevărat sfâşietoare”, a spus oficialul.

“A fost una dintre cele mai grele nopţi din istoria Kentucky, iar modul în care unele zone au fost afectate este greu de exprimat în cuvinte”, a adăugat guvernatorul.

Unele dintre cele mai grave distrugeri au fost în Mayfield, în vestul statului Kentucky. Aproximativ 110 persoane se aflau în interiorul unei fabrici de lumânări din zonă în momentul în care a lovit tornada, care a dărâmat acoperişul, a spus Beshear. “Credem că vom pierde cel puţin câteva zeci dintre aceste persoane”, a precizat oficialul.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Aproximativ 56.000 de locuitori din Kentucky sunt afectaţi de o pană de curent, a notat guvernatorul.

Andy Beshear a declarat stare de urgenţă şi a anunţat că desfăşoară zeci de forţe de intervenţie în comunităţi.

Arătând spre o hartă a statului Kentucky, Beshear a spus: “Credem că au fost probabil patru tornade. Nu doar una. Au lovit în mai multe locuri din Kentucky. De aceea atât de multe comitate au suferit daune semnificative”.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.