.

Cel mai mare parc din Europa va fi în Buzău

Distribuie prietenilor tai!

Pădurea Crâng de lângă municipiul Buzău, unde autorităţile locale vor să amenajeze cel mai mare parc urban din Europa, a fost trecută în proprietatea autorităţilor locale printr-o recentă hotărâre de Guvern, iar marţi a fost preluată oficial de municipalitate, a anunţat primarul Constantin Toma.

Acesta a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a semnat protocolul cu Garda Forestieră şi Romsilva.

“Astăzi, 8 februarie 2022, am semnat protocolul cu Garda Forestieră şi cu Romsilva, de preluare în proprietatea publică a municipiului Buzău, a pădurii Crâng, în suprafaţă de 177,78 hectare, care se adaugă celor 9,4 hectare existente în jurul lacului. Iată că visul primarului Buzăului, Nicu Constantinescu, care a preluat la 1 mai 1881 pădurea Crâng prin lege şi care a respectat ‘condiţiunea ca pentru totdeauna, Crângul să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea oraşului’, este dus mai departe”, a scris Constantin Toma.

Intenţia autorităţilor locale este de a regenera pădurea şi a o transforma în cel mai mare parc urban din Europa.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

“Este obligaţia noastră să regenerăm această pădure minunată, să-i îmbunătăţim biodiversitatea, astfel încât, alături de celelalte proiecte de economie circulară, să transformăm Buzăul într-unul din cele mai sustenabile oraşe din România”, a mai menţionat primarul Constantin Toma.

Municipiul Buzău a fost proprietar al acestei păduri din 1 mai 1881 până pe 11 iunie 1948, iar după naţionalizare, pădurea a fost administrată de stat, prin Romsilva.

În urmă cu aproape cinci ani, Constantin Toma a solicitat retrocedarea pădurii Crâng, iar Guvernul României a aprobat în luna ianuarie a acestui an transferul gratuit al acesteia în proprietatea publică a municipiului Buzău. Pădurea este situată în prelungirea parcului de circa 10 hectare cu acelaşi nume, Crâng, care este cel mai vechi şi cunoscut parc al oraşului.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.