.

Cel mai mare criminal în serie din Germania, condamnat la închisoare pe viaţă

Distribuie prietenilor tai!

Un fost asistent medical din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă  după ce a procurorii l-au acuzat că a ucis 85 de pacienţi, în două spitale publice. Judecătorul care a pronunţat condamnarea lui Niels Högel a spus că asasinatele comise de acesta sunt de neînţeles.

Högel, aflat deja în închisoare după ce a fost condamnat pentru alte două crime, le-a administrat pacienţilor spitalelor unde a lucrat doze letale de medicamente pentru afecţiuni cardiace. Crimele, spun procurorii germani, au avut loc între 1999 şi 2005. Jurnaliştii germani susţin că Högel este cel mai prolific criminal în serie din istoria modernă a Germaniei. Procurorii care au instrumentat cazul susţin că Högel a comis aceste crime şi i-a atacat pe pacienţi pentru a-i impresiona pe colegii săi în timp ce încerca să îi resuscite pe muribunzi.

Un fost coleg al acestuia a declarat presei că Högel era poreclit “Rambo al resuscitării” din cauza modului în care “îi dădea la o parte pe toţi din calea sa” atunci când pacienţii trebuiau resuscitaţi.

Interesant:   Ecouri in presa straina despre cea mai mare baza NATO, gazduita de Romania

În vârstă de 42 de ani, Högel le-a cerut iertare familiilor victimelor pentru “acţiunile sale oribile”.

Högel a fost acuzat pentru crimele comise în spitalele din Delmenhorst şi Oldenburg, din nordul Germaniei. Poliţiştii cred că el a ucis mai mult de 85 de oameni, însă nu au dovezi pentru că multe cadavre au fost distruse prin incendiere.

Criminalul a recunoscut că a ucis 55 de pacienţi, potrivit presei. Potrivit BBC, cazul Högel a provocat o undă de şoc în Germania, mai ales că doi oficiali ai spitalelor în care criminalul a acţionat sunt şi ei acuzaţi că au ignorat unele indicii despre asasinate. El a fost oprit în momentul în care a fost surprins că îi administrează unui pacient un medicament care nu era prescris de medic.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.