.

Cel mai geros Craciun pentru americani

Distribuie prietenilor tai!

SUA e paralizata de viscol, ger si zapada. Mare parte din teritoriu e sub influenta unei mase de aer arctic, care a adus ger, viscol si ninsoare abundenta. Au murit cel putin 15 oameni.

Au fost anulate 6000 de zboruri, intrucat aeroporturile sunt blocate de zapada. Mii de americani care plecau in vacanta de Craciun au vacanta data peste cap, intrucat nu mai pot ajunge la destinatii la timp. Pasagerii se plang ca nu au fost anuntati in prealabil si au venit la aeroport degeaba. Au fost anulate atat decolarile, cat si aterizarile. De asemenea, zeci de trenuri au fost anulate

In unele zone e mai ger ca niciodata de Craciun. La Pittsburgh sunt minus 13 grade, un ger fara precedent pentru aceasta zona americana. Din Pennsylvania pana in Georgia, americanii se lupta cu viscolul si gerul. Iar meteorologii avertizeaza ca va fi si mai frig in zilele urmatoare. Harta zonelor aflate sub avertizare din cauza valului de frig e una dintre cele mai extinse inregistrate vreodata.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Vremea arctica, combinata cu asa-numita bomba ciclonică, ce aduce ninsori abundente si viscol puternic dinspre regiunea Marilor Lacuri spre zona cursului superior al fluviului Mississippi, a provocat haos inclusiv in alimentarea cu energie electrica. Sistemele energetice americane sunt suprasolicitate de consumul crescut din cauza nevoii de caldură. Aproape 1,5 milioane de locuinte si sedii de firma au ramas fara curent electric. In bibliotecile publice si in sectii de politie au fost amenajate adaposturi pentru oamenii strazii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.