.

Cel mai bun restaurant din lume se află în Franța

Distribuie prietenilor tai!

Clasamentul celor mai bune restaurante din lume a suferit modificări importante, astfel încât numărul 1 mondial a ajuns un local din Franța. Este vorba de restaurantul Mirazur din orașul francez Menton, care are un specific mediteraneean și este condus de cheful argentiniano-italian Mauro Colagreco. Locul întâi în așa-zisele Oscaruri ale industriei restauranetelor vine pentru Mirazur după un an în care angajații săi au avut progrese remarcabile, iar localul a primit cea de a treia sa stea Michelin.

Chef Colagreco, care a lucrat în Franța, Argentina, Italia și Brazilia, a recunoscut că Franța l-a ajutat să se exprime și că bucătăria este capabilă să depășească toate granițele din lume. “Este incredibil, nu am cuvinte, este ceva atât de special, toată munca, toată dragostea echipei mele pentru obținerea acestui premiu este ceva atât de special pentru noi”, a spus chef Colagreco.

O nouă regulă introdusă anul acesta, care le blochează laureaților edițiilor precedente să intre în top, a făcut sigur faptul că un nou restaurant va fi numărul 1 mondial. Noua regulă a exclus din concurs localurile Eleven Madison Park din New York, The French Laundry din California, The Fat Duck de lângă Londra și câștigătorul de anul trecut, Osteria Francescana din Modena.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Iată cum arată clasamentul primelor 10 restaurante din lume:

  1. Mirazur(Menton, Franța)
  2. Noma(Copenhaga, Danemarca)
  3. Asador Etxebarri(Axpe, Spania)
  4. Gaggan(Bangkok, Thailanda) – cel mai bun restaurant din Asia
  5. Geranium(Copenhaga, Danemarca)
  6. Central (Lima, Peru) – cel mai bun restaurant din America de Sud
  7. Mugaritz(San Sebastian, Spania)
  8. Arpege (Paris, Franța)
  9. Disfrutar(Barcelona, Spania)
  10. Maido(Lima, Peru)

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.