.

Cei mai importanti martori de bord ai masinii – Partea 1

Distribuie prietenilor tai!

Cei mai importanti martori de bord de care trebuie sa tii cont si care iti arata starea vehiculului tau.

Fiecare masina are martori de bord, insa cu siguranta 5 dintre acestia sunt cei mai importanti, probabil martorii de care trebuie sa tii cel mai mult cont, incercand sa rezolvi problema cat mai repede.

Probabil in viata fiecarui conducator auto exista momente in care masina ruleaza impecabil, insa brusc in bord se aprinde un martor. Masinile mai noi au in bord zeci de martori care iti arata starea motorului, fiecare dintre acestia indicand o anumita problema si cauza care a dus la acea problema, acestea fiind diferite, totul depinzand de brand-ul de la care aveti masina. Dar, la orice masina avem cei mai importanti 5 martori luminosi.

Cei 5 martori de bord ce vor fi prezentati mai jos trebuie verificati si rezolvati imediat ce se aprind in bord, pentru a nu cauza probleme mai grave.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

 

  1. Martorul pentru temperatura motorului

Acesta are scopul de a-i atentiona pe conducatorii auto ca temperatura din motor incepe sa creasca, depasind limita. De altfel, acest martor ne poate arata si faptul ca autoturismul se supraincalzeste. In unele cazuri, acest marto se poate aprinde daca s-a defectat senzorul ce indica temperatura motorului sau daca acesta nu trimite date corecte catre calculatorul de bord. Sunt cazuri in care acesta poate arata ca temperatura lichidului pentru racire a depasit limita sau motorul se supraincalzeste

In cazul in care se aprinde martorul luminos pentru temperatura motorului si nu stii ce sa faci, iti vom prezenta chiar acum ce e necesar sa faci. In primul rand trebuie sa stii ca supraincalzirea motorului duce la probleme grave, incepand cu explozia garniturii de chiulasa si pana la ruperea unor componente din interiorul motorului. Deci, daca ti s-a aprins acest martor, trebuie sa opresti intr-un timp cat mai scurt si intr-un loc cat mai bun, mai sigur. Opriti motorul, dupa care contactati o firma de remorcari, pentru a va remorca masina pana acasa, apoi un mecanic putand sa efectueze o verificare mai ampla a masinii, spunandu-va apoi problemel pe care le are masina dumneavoastra si cum sa rezolvati cat ma irepede si mai eficient problema

  1. Martorul ce indica presiunea uleiului

Orice motor de la orice masina beneficiaza de un amplu sistem de ungere pentru ca orice parte mobila sa fie lubrifiata cat mai eficient, pentru a se efectua aceasta lubrifiere fiind nevoie ca presiunea uleiului sa fie mentinuta la un anumit nivel. Asadar, in momentul in care motorul are reziduuri sau uleiul e murdar si cu impuritati, se pot intrevedea si problemele cu presiunea uleiului. Astfel, daca presiunea uleiului incepe sa scada sub nivelul “MIN”, martorul din bord se va aprinde.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

Iar, pentru a trece si peste aceasta probleme, e indicat ca de fiecare data cand se aprinde martorul pentru presiunea uleiului sa opriti masina, ca si mai sus, intr-un loc cat mai bun si mai sigur, apoi chemati pe cineva care sa va tracteze pana la cel mai apropiat service, unde se vor face verificari suplimentare asupra masinii de catre un mecanic, mecanic ce va depista si problema.

 

Aici am vorbit despre 2 dintre cei mai importanti martori de bord ai masinii tale, aceasta fiind prima parte a articolului. In curand va aparea urmatoarea parte care iti va prezenta ceilalti cei mai importanti martori de bord ai masinii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.