.

Ce trebuie să știi despre leasingul auto pentru afaceri?

cetrebuiesastiidespreleasingulautopentruafaceri
Distribuie prietenilor tai!

Leasingul auto pentru afaceri este o opțiune populară pentru companiile care doresc să își procure vehicule fără a investi capitalul propriu. Leasingul auto pentru afaceri este o înțelegere prin care o companie închiriază un vehicul pe o perioadă determinată de timp de la o companie de leasing auto. În timpul perioadei de leasing, compania plătește o sumă lunară convenită către compania de leasing, iar la sfârșitul perioadei de leasing, poate alege să cumpere vehiculul sau să îl returneze.

Care sunt avantajele și dezavantajele leasingului auto pentru afaceri ?

Există mai multe avantaje ale leasing-ului auto pentru afaceri, cum ar fi faptul că nu este necesară o investiție inițială mare în capitalul propriu, iar costul lunar este previzibil și poate fi inclus în bugetul companiei. În plus, există posibilitatea de a obține vehicule noi cu tehnologie de ultimă generație iar costurile de întreținere pot fi incluse în chirie.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Ca și dezavantaje putem menționa plata unor rate lunare pe termen lung, care poate fi mai costisitoare decât achiziționarea unui vehicul în numerar. Dacă compania dorește să păstreze vehiculul la sfârșitul perioadei de leasing, va fi necesar să achiziționeze vehiculul la prețul de piață, ceea ce poate fi mai scump decât prețul de cumpărare inițial. Unele companii de leasing pot impune restricții în ceea ce privește utilizarea și întreținerea vehiculului.

Ce opțiuni de leasing auto pentru afaceri există?

Leasing-ul financiar, atunci când compania plătește o sumă lunară stabilită în contract pentru a închiria vehiculul și poate achiziționa vehiculul la sfârșitul perioadei de leasing la un preț redus.

Leasing-ul operațional, când compania plătește o sumă lunară stabilită în contract pentru a închiria vehiculul, iar la sfârșitul perioadei de leasing returnează vehiculul companiei de leasing. Acest tip de leasing este mai flexibil și poate fi potrivit pentru companiile care doresc să înlocuiască vehiculele la intervale regulate.

Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

Leasing-ul cu opțiune de cumpărare, când compania plătește o sumă lunară stabilită în contract pentru a închiria vehiculul și poate achiziționa vehiculul la sfârșitul perioadei de leasing la un preț stabilit în prealabil.

Pentru a fi eligibil pentru leasingul auto, afacerea trebuie să fie înregistrată și să aibă o situație financiară solidă. În plus, fiecare companie de leasing auto are propriile criterii de eligibilitate, inclusiv limite de credit și experiență în afaceri. Documentele necesare pentru leasingul auto pot varia în funcție de compania de leasing auto, dar pot include o cerere de leasing, o declarație financiară, o copie a certificatului de înregistrare a afacerii și alte documente care să ateste veniturile și capacitatea de plată a afacerii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.