.

Ce trebuie să știi daca vrei să-ți deschizi o pensiune sau un hotel?

markus-spiske-g5ZIXjzRGds-unsplash
Distribuie prietenilor tai!

Dacă am fi scris acest articol în perioada pandemiei, probabil că titlul nu ar fi suscitat mare interes, dat fiind faptul că sectorul HoReCa a fost printre cele mai afectate de pe urma restricțiilor.

Pe măsură ce lucrurile revin la normal, oamenii simt mai mult nevoia de a călători și de a merge în vacanțe, lucru explicabil având în vedere experiența celor aproape doi ani de pandemie. Astfel, și activitatea unităților de cazare s-a revigorat, iar deschiderea unui hotel sau a unei pensiuni a devenit din nou o inițiativă profitabilă.

Așadar, dacă te gândeai să începi o astfel de afacere, acum este momentul să-ți pui ideile în practică, iar noi te ajutăm cu câteva informații necesare la început de drum.

Alege o zonă cu potențial

Dacă vrei să deschizi o pensiune, trebuie să găsești o zonă cu potențial turistic, întrucât clienții care caută astfel de unități de cazare, își doresc să-și petreacă sejurul într-o astfel de zonă. Nu este neapărat necesar să deschizi o pensiune într-o stațiune renumită, unde costurile ar putea fi mai mari, la fel și concurența. O pensiune amenajată într-o zonă rurală pitorească sau într-un cătun uitat de lume la poalele muntelui, se poate dovedi o investiție profitabilă dacă știi cum să te promovezi și cum să-ți tratezi clienții.

Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

De cealaltă parte, un hotel se pretează pentru stațiunile turistice dar și pentru zonele urbane, cu un aflux mare de potențiali clienți.

Respectă standardele de confort

Unitățile de cazare sunt clasificate în funcție de standardul de confort, începând cu pensiunile și hotelurile de o stea, până la cele de cinci stele. Cele din prima categorie dispun de un grad minim de confort, în timp ce unitățile de cinci stele oferă clienților condiții de lux și dispun de echipamente si produse hoteliere din cele mai moderne.

Trebuie să te decizi în privința clasificării pe care o dorești pentru hotelul sau pensiunea ta, apoi să respecți cu strictețe standardele impuse pentru categoria pe care ai ales-o.

Indiferent de clasificare, orice unitate trebuie să dispună de sistem de iluminat și sistem de încălzire pentru fiecare cameră. În ceea ce privește mobilierul, în orice cameră trebuie si existe un pat, masă și scaune, cărora li se adaugă și alte piese, în funcție de numărul de stele.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Obține toate aprobările necesare

Înainte de a începe construcția sau amenajarea unității de cazare, ai nevoie de o serie de autorizații pentru ca inițiativa ta să se încadreze în limitele legalității. Pentru fiecare tip de construcție există anumite cerințe impuse de Ministerul Turismului, aceasta fiind și autoritatea care eliberează toate avizele necesare funcționării hotelurilor și pensiunilor.

Dacă vrei să ridici construcția de la zero, ai nevoie de o autorizație de construcție, care se obține din partea administrației locale din orașul sau comuna unde dorești să începi afacerea. În cazul în care deții un imobil care trebuie renovat, ai nevoie și de o autorizație eliberată de Ordinul Arhitecților.

Investește în promovare

Marketingul este foarte important în industria ospitalității, astfel că nu trebuie să neglijezi nici acest aspect. Ai nevoie de promovare mai ales în mediul virtual, ținând cont de faptul că aproximativ 90% dintre turiști apelează la internet pentru a-și găsi cazare.

Prin urmare, este recomandat să investești într-un site propriu și să te promovezi în mediul online. Creează conturi pe toate rețelele de socializare și postează acolo cât mai multe fotografii și informații care i-ar putea interesa pe clienți. De asemenea o campanie de publicitate derulată de specialiști în mediul online și offline, te poate ajuta să atragi noi clienți, așa că nu trebuie să neglijezi investițiile în această direcție.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Nu în  ultimul rând, ține cont și de faptul că este foarte important ca turiștii să plece cât mai mulțumiți de la tine. Sunt multe șanse ca aceștia să revină pe viitor și să te recomande cunoscuților care îți vor deveni, la rândul lor, clienți. De asemenea clienții mulțumiți vor lăsa review-uri favorabile pe site-urile de turism, iar în acest mod vei obține un  rating mai bun și vei atrage mai mulți turiști.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.