.

Ce trebuie să faci pentru o igienă orală corespunzătoare și o dantură sănătoasă

brush-teeth-it-s-our-habit
Distribuie prietenilor tai!

Igiena orală este importantă pentru menținerea sănătății orale. Dinții și gingiile pot avea deopotrivă de suferit, dacă ai o igienă deficitară sau un stil de viață nesănătos. Există câteva măsuri simple pe care le poți lua, pentru a-ți proteja dantura și a te bucura de un zâmbet strălucitor în fiecare zi.

Prevenția cariilor dentare

Prevenția cariilor dentare este importantă pentru menținerea unei danturi sănătoase. Există mai multe modalități prin care preveni cariile dentare:

  • Îngrijirea corectă și regulată a dinților: spălarea dinților după fiecare masă este esențială pentru prevenirea cariilor. Periajul corespunzător îndepărtează bacteriile care pot provoca apariția cariilor. De asemenea, utilizarea accesoriilor conexe periuței de dinți, cum ar fi dușurile bucale sau chiar simpla ață dentară te ajută la curățarea mai eficienta a spațiilor dintre dinți.
  • Alimentaţia sănatoasã şi limitarea consumului de alimente bogate în zahăr și carbohidrați este o altă măsură recomandată, deoarece excesul de zahăr și carbohidrați favorizează formarea cariilor dentare.
Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

Combaterea gingivitei

Gingivita este o inflamație a gingiilor cauzată de acumularea de bacterii. Aceasta poate fi dureroasă și iritantă, iar în unele cazuri poate duce la pierderea dinților. Pentru a preveni gingivita, este important să te speli pe dinți regulat cu periuța electrică, pentru a îndepărta placa bacteriană cât mai eficient. De asemenea, ar trebui să folosești apă de gură pentru clătire, pentru a stimula fluxul de salivă care curǎțǎ dinții. Procedura de detartraj te poate ajuta, de asemenea, să îți păstrezi gingiile sănătoase.

Alimentația corectă pentru o dantură sănătoasă

O alimentație corectă și echilibrată este esențială pentru menținerea unei danturi puternice și sănătoase. Iată câteva alimente sau nutrienți pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când vrei să beneficiezi de o serie de proprietăți benefice ale alimentelor pentru asigură sănătatea orală:

  • Sursele de vitamina C, cum ar fi citricele și legumele verzi, pot preveni gingivita;
  • Nutrienții precum fosforul și calciul susțin sănătatea dinţilor;
  • Sfecla roșie și morcovii contin nitrați, care pot ajuta la prevenirea cariilor dentare.
Interesant:   Suntem in plina canicula! Iata cateva sfaturi contra deshidratarii

Periajul corect al dinților

Periajul corect al dinților este important pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului. Placa bacteriană este un strat alb-gri care se poate forma pe dinți atunci când periajul este deficitar. Tartrul este un depozit dur, galben-maroniu, care se acumulează de-a lungul timpului și poate fi greu de îndepărtat. Ambele pot duce la gingivită, o inflamație a gingiei. Gingivita poate degenera în complicații dificil de gestionat, cum ar fi parodontoza.

Pentru a te asigura că faci un periaj corespunzător, trebuie să:

  • Periază-ți dinții de două ori pe zi cu o periuță de calitate, potrivită pentru nevoile tale;
  • Acordă o atenție sporită pastei de dinți și alege una benefică pentru eventualele tale probleme și sensibilități;
  • Folosește ața dentară după fiecare masă;
  • Folosește apa dentară pentru a-ți clăti gura, de fiecare dată după ce te speli pe dinți.

Pe lângă toate aceste obiceiuri sănătoase pentru dantura ta, la fel de importantă este și vizita periodică la medicul dentist. Consultul stomatologic îți va fi util pentru depistarea din timp a problemelor dentare și tratarea lor imediată, înainte de apariția complicațiilor. În plus, pe lângă consultul propriu-zis, poți opta și pentru tratamente de periaj profesional, detartraj sau curățare cu air flow, pentru eliminarea eficientă a tartrului și curățarea profesională a dinților.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.