.

Ce se stie despre variantele SARS-CoV-2

Distribuie prietenilor tai!

Cel putin una dintre variantele noului coronavirus pare sa “pacaleasca”, partial, vaccinul anti COVID. Este concluzia unanima a cercetatorilor din intreaga lume.

Totusi, medicii atrag atentia ca, desi poate nu sunt asa puternice impotriva noilor variante, vaccinurile protejeaza de  grave, deci ajung mai putini oameni la spital si mor mai putini oameni. Varianta sud-africana, B.1.351, pare cea mai rezistenta in fata vaccinurilor.

“E o mare usurare sa stim ca vaccinurile par inca sa ofere protectie, daca vorbim de spitalizari si decese” – e de parere Emma Hodcroft, epidemiolog la Universitatea din Berna. Ea recunoaste, insa, ca scaderea eficacitatii vaccinurilor starneste ingrijorare.

Varianta britanica, desi mai contagioasa, poate fi, partial, contracarata cu vaccinurile existente. Vaccinul Oxfor/AstraZeneca are eficacitate egala cu cea impotriva variantei COVID de dinainte, au anuntat cercetatorii britanici. Insa problema cea mai mare o reprezinta mutatiile din Africa de Sud si din Brazilia. Deocamdata, in Europa sunt cazuri izolate de imbolnavire cu aceste tulpini. In schimb, varianta britanica e tot mai prezenta. Inclusiv in Romania, unde sunt, deocamdata, 52 de cazuri. Autoritatile precizeaza ca exista posibilitatea ca varianta britanica sa devina dominanta in Romania.

Cehia ar putea apela la vaccinuri din afara Uniunii Europene

Ungaria a aprobat deja vaccinurile facute de Rusia si de China, dupa ce tarile Uniunii Europene s-au confruntat cu sincope in aprovizionarea serului de imunizare de la Pfizer-BioNTech si de la Moderna. Premierul ceh, Andrej Babis, a anuntat ca si tara sa ar putea sa o ia pe urmele Ungariei si sa autorizeze vaccinuri din afara spatiului UE.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.