.

Ce presupune sediul social al unei firme si unde poate fi gazduit?

sediu social firma
Distribuie prietenilor tai!

Dupa ce a fost ales tipul de societate, inmatricularea companiei poate sa inceapa cu pregatirea tuturor documentelor pentru ONRC. De foarte multe ori, administratorii se confrunta cu problema gasirii unui sediu social sau uita pur si simplu de importanta acestuia, context in care pot sa apara unele probleme in momentul in care adresa firmei trebuie sa fie dovedita la ONRC. Pentru aceste cazuri si nu numai, gazduirea sediului social este una din cele mai rapide solutii pentru a avea un sediu care sa poata intruni cerintele legale.

FirmaUrgent ofera mai multe informatii cu privire la gazduire sediu social Constanta, insa aceleasi informatii se pot aplica pentru orice alt judet din tara.

Ce implica sintagma “gazduire sediu social Constanta”?

Sediul social este definit drept adresa oficiala sau legala a societatii si este cu siguranta obligatoriu pentru toate firmele care au activitati in Romania. Acesta este utilizat de ONRC pentru comunicare, dar si de partenerii de afaceri sau de clienti.

Interesant:   Precizari privind programul Rabla pentru utilaje agricole

Gasirea sediului social poate fi o sarcina de care se pot ocupa asociatii dintr-o firma, insa exista si posibilitatea de a apela la servicii speciale de gazduire a sediului social, care sunt legale si pot sa fie oferite de avocat.

Cum poate fi gasit un sediu social?

Foarte multe societati care au in portofoliul o oferta infiintare firma se ocupa si de identificarea sediului social. Acesta este obligatoriu pentru infiintarea tuturor firmelor. Tinand cont de orasul in care trebuie sa inceapa o afacere, gasirea sediului social poate sa fie mai simpla sau nu, tinand cont de nivelul de dezvoltare al sectorului imobiliar. Sediul social al firmei poate sa fie gazduit astfel in:

  • spatii comerciale sau spatii de birouri inchiriate – optiunea aceasta implica o serie de demersuri si de documente care trebuie sa fie pregatite cu foarte mare atentie;
  • o proprietate a asociatilor sau actionarilor firmelor, dar aceasta situatie nu este foarte comuna;
  • un apartament situat intr-un bloc – aceasta este una dintre cele mai des intalnite optiuni;
  • un birou de avocatura – acest sediu social este extrem de rapid de obtinut.
Interesant:   5 prevederi pe care angajatorii trebuie să le includă în contractul individual de muncă

Sediul social este verificat atat de ONRC din judetul in care firma este infiintata, cat si de ANAF. Pe langa faptul ca sediul social este usor de gasit atunci cand se ocupa o firma specializata in infiintari societati de toate actele, in orice oras isi are sediul si un avocat. Acest serviciu este de obicei oferit de agentii specializati in infiintare firme.

Legi care vizeaza sediul social

Exista doua legi care includ prevederi referitoare la gazduirea sediului social in Romania cu privire la societatile comerciale si la organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Acestea sunt cele pe baza carora o firma poate sa fie infiintata doar cu dovedirea sediului social.

Legea nr. 31/1990 si Legea 51/1995 sunt doua legi importante care impun prezenta sediului social dovedit. Pe baza acestora, fiecare firma trebuie sa aiba o adresa, care va fi folosita in primul rand de organele competente pentru comunicare si relationare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.