.

Ce o sa se intample cu dolarul american in 2023?

Ce o sa se intample cu dolarul american in 2023
Distribuie prietenilor tai!

Exista speculatii din parea expertilor cu privire la cursul dolarului american in anul in care abia am intrat. Desi pana in octombrie 2022 moneda era in continua crestere, acest lucru s-a schimbat in ultimele luni ale anului. Multi se tem ca o viitoare scadere a dolarului ar putea sa influenteze inflatia si ar creste pretul marfurilor comerciale, adancind astfel criza economica. Daca si tu esti curios care o sa fie decursul dolarului in noul an si ce schimbari vor aparea in economie consulta cursul pe curbnr.ro.

De ce a crescut dolarul in 2022?

 

Dolarul a avut parte de o crestere semnificativa in anul 2022, justificata de o cerere mare a acestei monede. Totodata si razboiul din Ucraina a avut o influenta asupra cresterii monedei, acesta inducand un risc major in zona geopolitica, dar si volatilitate mare pe plan financiar.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

 

De asemenea, datorita inflatiei in continua crestere din America, sistemul bancilor centrale (FED) a aplicat o crestere semnificativa a dobanzilor, care a dus la scumpirea monedei americane. Cresterea dolarului a fost atent urmarita de catre investitori si experti financiari, fiind decisiva pentru economia statului american.

Ce se intampla cu dolarul in prezent?

 

In prezent dolarul se afla intr-o continua scadere, asta dupa ce in luna septembrie a anului 2022 a atins un prag uimitor. Deprecierea rapida si brusca a monedei din ultimele luni a atras atentia expertilor in economie care au inceput sa isi puna intrebari in legatura cu pragul minim pe care il va atinge dolarul si cum va influenta acest lucru piata investitiilor.

 

Totusi, observatorii pietei atrag atentia asupra faptului ca evolutia viitoare a dolarului este inca incerta si ca aceasta va fi decisa de o serie de factori structurali.

Care sunt principalele consecinte ale scaderii dolarului?

 

Americanii se tem de inflatia care ar putea sa reapara odata cu scaderea dolarului. Un dolar puternic facea marfurile mai ieftine, pe cand un dolar slab conduce la scumpirea acestora. Totodata, scaderea acestei monede ofera avantaje celorlalte valute care vor putea achizitiona marfurile americane la preturi mai accesibile.

Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

 

O alta consecinta importanta este cresterea preturilor marfurilor de import, lucru care va adauga presiuni asupra consumatorilor americani ce isi vor dorii salarii mai mari din partea angajatorilor. Pana si pretul pentru o calatorie in strainatate ar putea deveni brusc mai scump pentru cetatenii americani, tot datorita scaderii monedei acestora.

 

Vrei sa stii ce se intampla cu dolarul american ? Consulta cursul pe curbnr.ro!

 

Daca vrei sa fii la curent cu schimbarile cursului valutar, intra pe pe acest site curbnr. Acolo vei gasi in fiecare zi evolutia dolarului, dar si a altor monede importante.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.