.

Ce materiale se folosesc in lucrarile de hidroizolatii fundatii si de ce?

Distribuie prietenilor tai!

Prin lucrarile de hidroizolatii fundatii realizate corect, se creeaza conditiile optime prin care infiltratiile de apa sa fie stopate si, implicit, riscul de acumulare a umezelii in pereti si in pardoseli. Absolut nicio cladire afectata de infiltratii nu poate fi considerata sigura. In pericol, poate fi atat structura constructiei, cat si reteaua de utilitati, daca nu se tine cont de importanta hidroizolatiei. Astazi, se folosesc o varietate de materiale in acest sens, tocmai pentru a acoperi nevoile diferite ale constructiilor cu particularitati atat de distincte. Iata care sunt cele mai populare materiale care si-au demonstrat eficienta de-a lungul timpului.

 

  1. Membrana lichida cauciucata, folosita in hidroizolatii

Acest material se incadreaza in seria celor mai inovative. Ofera solutii optime pentru a stopa infiltrarea apei, si se pune in opera in spatiile exterioare. Motivul pentru care foarte rar se foloseste la interior tine de pericolul de intoxicare cu vapori. In toate conditiile de lucru, se poarta intotdeauna echipamente speciale de protectie, pentru a reduce acest risc la minimum. Membrana lichida cauciucata asigura un nivel optim de protectie si se poate aplica si in zonele cu dificultate de acces. In comparatie cu membrana bituminoasa este o solutie noua, are inregistreaza rezultate foarte bune pe termen lung si foarte lung.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

 

  1. Mortarul hidroizolator, preferat de constructori

Mortarul hidroizolator se prepara si se aplica in stil clasic, fara nicio restrictie de lucru. Din acest motiv, este preferatul constructorilor, pentru ca nu impune o pregatire speciala a materialului si nici un nivel ridicat de instruire. Se poate aplica pe orice parte a peretilor, inclusiv la nivelul pardoselii, si asigura imposibilitatea apei de a patrunde spre peretii fundatiilor. Este utilizat in cadrul constructiilor noi si elimina orice risc de propagare a infiltratiilor prin pereti spre partea superioara a constructiei. Subsolul isi va putea pastra scopul prevazut inca de la inceput in proiect, un alt avantaj esential de care trebuie sa stii.

 

  1. Membrana bituminoasa, utilizata si astazi in hidroizolare

Membrana bituminoasa asigura beneficii constante pe termen lung, indiferent de partea cladirii in care este aplicata. Se foloseste indeosebi pentru lucrarile la exterior, pentru ca implica folosirea focului deschis pentru montaj. Aceasta solutie este cea mai populara in randul caselor noi construite, din motivul descris mai sus si ofera avantaje superioare altor metode de hidroizolare. Desi este o solutie clasica, se mai foloseste si astazi dintr-un simplu motiv: rezultatele exceptionale pe care le garanteaza. Atunci cand are loc punerea in opera, se tine cont – bineinteles – de toate normele si indicatiile pentru protectia muncii.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

 

  1. Membrana bentonitica, cel mai popular material

Ultimul din lista, dar nu cel din urma, membrana bentonitica este cel mai popular material folosit in hidroizolatii. Este compus din nu mai putin de doua straturi geotextile, care tin la interior bentonita. Aceasta argila se dilateaza si are drept proprietate gelificarea in momentul contactului cu apa. Asadar, stratul de membrana care se aplica pe peretii fundatiei va deveni impermeabil in contact cu umiditatea.  Se instaleaza usor si reprezinta cea mai eficienta metoda de a stopa – definitiv – infiltratiile de apa. Merita!

 

Hidroizolații-Terase.ro foloseste cele mai eficiente materiale in lucrarile de hidroizolatii

Daca vrei sa te asiguri ca ai ales cel mai potrivit material pentru proiectul tau, colaboreaza cu cei de la Hidroizolații-Terase.ro. Se vor asigura ca rezultatele vor fi exceptionale, indiferent de particularitatile constructiei, si vor folosi materiale, echipamente si proceduri de hidroizolatii de ultima generatie.

 

 

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.