Domeniul hidroizolațiilor a cunoscut o evoluție fără precedent în ultimii ani. Astăzi, se implementează chiar și în România soluții inspirate din practicile occidentale, precum hidroizolarea cu plante verzi, iar terasele devin adevărate oaze de relaxare la înălțime.
Nu este singura soluție pentru hidroizolatii terase care se practică la ora actuală: se mai folosește și clasica membrană bituminoasă, membrana lichidă sau mortarul hidroizolant, care are și un rol de armare a suprafeței. Află mai multe despre beneficiile fiecărui tip de material și cântărește opțiunile pe care le ai, pentru a oferi protecția optimă construcției tale. Iată!
- Membrana solidă bituminoasă, utilizată în special pentru terasele blocurilor
Membrana solidă bituminoasă nu reprezintă o inovație, dar se folosește și astăzi pentru a etanșeiza terasele blocurilor sau a clădirilor cu spații largi. Pentru a se implementa hidroizolația cu membrana bituminoasă solidă, este nevoie de un suport perfect plan. Dacă există denivelări, oricând de mici, rezultatul nu va fi cel scontat. Ca timp de punere în operă, lucrarea avansează repede. Se vor folosi instrumente și utilaje speciale, precum brennerul pentru încălzirea și topirea adezivului inclus în membrană. Experții vor analiza caracteristicile construcției tale și vor stabili dacă este o opțiune viabilă.
- Membrana lichidă, utilizată în special pentru suprafețele cu forme neregulate
Membrana lichidă reprezintă o bună soluție în domeniul hidroizolațiilor. Se găsește, de regulă, sub 2 forme: (1) produs monocomponent, gata pentru utilizare, (2) produs bicomponent, ce necesită amestecarea cu un alt produs din aceeași gamă. Asigură rezultate faorte bune, iar mâna de lucru nu este deloc costisitoare. Dacă se dorește protecția optimă a suprafeței de terasă cu dale fixate peste hidroizolație, se vor utiliza materiale cu rol adeziv. Atenție! Nu se recomandă execuția lucrărilor de hidroizolație de către persoane fără experiență în domeniu: produsele sunt iritante și prezintă riscuri.
- Mortarul hidroizolant, folosit pentru hidroizolarea suprafețelor minerale cu pori deschiși
În practică se utilizează cu succes și mortalul hidroizolant, un material monocomponent ce asigură permeabilitate la vapori și impermeabilitate la apă. Rezistența la îngheț și volumul stabil al produsului sunt avantaje considerabile. Cu acest material se lucrează întocmai ca în cazul oricărui alt tip de mortar. Diferența constă în constituenții produsului. Înainte de întinderea stratului final, se recomandă montarea unei plase ce conține fibră de sticlă, în scopul armării suprafeței. Nu sunt necesare precauții speciale pentru protecție, iar rezultatele obținute sunt la cel mai înalt nivel, de cele mai multe ori.
- Plantele verzi, utilizate pentru a stopa riscul infiltrațiilor de apă și pentru design
Hidroizolația prin intermediul vegetației naturale este o practică utilizată de mulți ani în țări precum Germania sau Elveția. Pe lângă eficiența dovedită în stoparea infiltrațiilor de apă și în protecția termică, plantele verzi ajută și la combaterea poluării din marile aglomerări urbane. Cei care își doresc o hidroizolație corespunzătoare, pot să apeleze la această soluție și în România, din fericire. Există o companie românească ce se ocupă inclusiv de acest tip de lucrări: este vorba despre Milucon.ro, cea mai recomandată firmă din domeniul hidroizolațiilor (acoperișuri, terase, fundații, ziduri, piscine ș.a.m.d.).
Milucon.ro reprezintă cele mai exigente standarde în hidroizolații
Atunci când vine vorba de hidroizolatii, Milucon.ro este cea mai bună alegere pe care o ai la îndemână. Această companie nu propune o soluție standard pentru orice tip de proiect, ci ține cont de nevoile fiecăruia. Execută atât terase verzi, cât și lucrări de hidroizolație cu materiale clasice, care și-au dovedit eficiența.