.

Ce mai fura romanii in strainatate: utilaje agricole

Distribuie prietenilor tai!

Opt suspecti au fost arestati, fiind implicati, se pare, in nu mai putin de 40 de furturi din depozit agricole din zona Grand Est, Franta. Prejudiciul e de cel putin 400.000 de euro.

Banda, formata in majoritate din romani, actiona in zonele Alsacia, Champagne-Ardenne si Lorena (regiunea Grand Est). Aici, hotii dadeau spargeri la depozitele agricole si furau material fitosanitar, aparate GPS folosite la tractoare, si utilaje pe care le dezmembrau. Aproape toata prada ajungea in Europa de Est, in special in Romania, pentru a fi vanduta. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu estimat preliminar la 400.000 de euro, insa ar putea fi mult mai mare. Deocamdata, suspectii sunt banuiti de implicare in 40 de incidente de furt, insa spargerile la asemenea depozite au fost mult mai numeroase si probabil, in cursul anchetei, implicarea celor opt (din care sapte sunt cetateni romani) va fi dovedita si la alte furturi.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Cei opt au fost arestati  joi si au fost pusi sub ancheta pentru asocierea in scopul savarsirii de infractiuni si furt prin efractie, potrivit declaratiilor procurorului francez Sofian Saboulard. Suspectii sunt in detentie provizorie.

Prinsi dupa o ancheta complicata

Presa franceza scrie ca investigatiile au decurs greoi si a fost o ancheta foarte sofisticata: interceptarea convorbirilor telefonice, filaj, supraveghere GPS. Suspectii actionau noaptea si aveau toate informatiile, pana in cele mai mici detalii, privind locul unde urmau sa dea spargerea. “Bunurile erau furate cu scopul de a fi revandute in tari din Europa de Est, mai ales in Romania” – a precizat Saboulard.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.