conturi online in valuta rapid

.

Ce alimente ne cresc colesterolul ?

Distribuie prietenilor tai!

Colesterolul este un steroid lipidic (grăsime) care se găsește în sânge. Din păcate, nivelurile ridicate de colesterol afectează prea multe persoane și pot prezenta un risc real pentru sănătate. Excesul de colesterol poate duce la o serie de boli ale vaselor de sânge și ale inimii. Nivelul ideal este mai mic de două grame pe litru de sânge. În unele cazuri, o schimbare a obiceiurilor alimentare poate fi suficientă pentru a reduce acest nivel. Să aflăm ce alimente trebuie evitate.

Colesterolul este un compus gras esențial pentru viață. Este un constituent al pereților noștri celulari. De asemenea, este esențial pentru sinteza anumitor hormoni și a vitaminei D. Există două surse de colesterol: o parte este sintetizată de ficat (75 la suta) și o parte provine din alimentație (25 la suta). Dacă există prea mult colesterol, acesta se depune pe pereții arterelor, formând plăci. Când placa crește, reduce diametrul arterelor și sângele curge mai încet. De asemenea, placa poate bloca complet artera sau se poate desprinde și obstrucționa un alt vas la distanță. Arterele cel mai adesea afectate sunt cele ale inimii, creierului și picioarelor.

Consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi saturate este principala cauză a colesterolului ridicat. Alimentele în cauză sunt carnea, ouăle și anumite produse lactate precum brânza și untul.

Există, desigur, și alți factori. Anumite boli pot avea un impact asupra nivelului de colesterol, cum ar fi diabetul sau bolile renale sau hepatice. Unele medicamente, cum ar fi pilula, cresc temporar nivelul colesterolului din sânge. Atunci când medicamentul este oprit, nivelul revine la normal. În sfârșit, există o predispoziție genetică (hipercolesterolemia familială).

 Care sunt cele mai bune modalități de a reduce nivelul colesterolului?

Primul pas este să vă schimbați dieta. Fără niciun medicament, este posibil să reduceți nivelul colesterolului cu 15%! Tratamentele medicamentoase vor fi sugerate doar într-o etapă ulterioară.

Pentru a reduce nivelul colesterolului, trebuie să limitați alimentele bogate în grăsimi saturate. Pentru a le recunoaște ușor, rețineți un lucru: grăsimile saturate sunt solide la temperatura camerei. Iată câteva exemple: tot ce este prăjit, sosurile, untul, untura, toate cărnurile gătite, brânzeturile, cărnurile grase etc. De exemplu, este mai bine să folosiți ulei vegetal (măsline, nuci, rapiță etc.) decât unt. Unele alimente conțin, de asemenea, grăsimi saturate în mod „ascuns”: ciocolată, biscuiți sărați, produse de patiserie, înghețată etc.

De asemenea, trebuie să știți că nu există alimente interzise, este doar o chestiune de cantitate. Mesele pot fi echilibrate pe parcursul săptămânii: o cină festivă este posibilă! În sfârșit, activitatea fizică regulată ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol. Recomandăm mersul pe jos timp de cel puțin 30 de minute pe zi.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.