.

Cîţu vrea să exporte criza politică de la Bucureşti

Distribuie prietenilor tai!

Florin Cîţu face gesturi disperate in speranta de a-si salva scaunul. Consilierul sau, Alexandru Muraru, personaj apropiat presedintelui Klaus Iohannis, a anuntat ca a trimis informari la Bruxelles si Washington despre faptul ca USR PLUS se aliaza cu AUR pentru a da jos guvernul.

Alexandru Muraru este fratele actualului ambasador al Romaniei la Washington D.C. Ambii frati sunt in cercul de apropiati ai presedintelui Iohannis. In prezent Alexandru Muraru e consilierul lui Cîțu pentru combaterea antisemitismului si xenofobiei.

In mesajul trimis la Bruxelles, Washington, dar si in Israel, Muraru afirma USR  PLUS vor sa creeze o noua majoritate parlamentara cu AUR. Consilierul premierului afirma ca AUR “este un partid extremist, antisemit, xenofob, de factura neo-fascista.”

“Acest pas inseamna legitimarea unui partid extremist, de factura neofascista, care, pana acum, a fost izolat pe scena politica nationala si internationala intr-un mod natural.  AUR, grupare politica neo-fascista, cunoscuta pentru iesirile publice xenofobe, antisemite, conspirationiste in manifestari politice public strada, pe retelele de socializare si, mai grav, de la tribuna Parlamentului, este astfel adusa in mainstream-ul politicii” – declara Muraru.

Interesant:   Geoana, acuzat de plagiat

Un demers care cade in gol

Plangerea trimisa de Cîţu prin interpusul sau nu are sanse decat sa starneasca zambete. De regula, Comisia Europeana se abtine de la comentarii privind politica interna a unui stat membru. Oamenii PNL din Parlamentul European, cei care sunt in tabara premierului, ar putea, eventual, sa citeasca in plen scurte declaratii politice, care raman fara urmari. In cazul in care plangerea ar fi venit din partea PNL, partid afiliat, la nivel european, Popular Europenilor, atunci pâra ar fi putut declansa eventuale dezbateri in forul european. Dar atata vreme cat e vorba de un demers facut doar de premier, la care se asociaza probabil eurodeputati apropiati lui, e putin probabil ca la Bruxelles sa asistam la o luare de pozitie serioasa.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.