.

Cativa pasi simpli pentru a scapa de stres

Distribuie prietenilor tai!

Stresul e o parte inevitabila a vietii noastre. Cum reusim sa-l infruntam ne va influenta nu numai starea psihica, ci si starea fizica.

Desi nu exista o reteta universal valabila, sunt cateva activitati si atitudini care ne ajuta macar sa reducem stresul, chiar daca nu putem scapa complet de el. Iata cateva sfaturi:

  • Mestecati guma

Simti ca te lasa nervii ? Ia repede o guma de mestecat. Cercetarile arata, conform studiilor din SUA, ca daca mestecam guma reducem stresul si anxietatea. Miscarea ritmica a gurii ajuta, se pare, la o mai buna circulatie a sangelui in zona cerebrala. In plus, e posibil ca aroma si gustul sa provoace o reactie de relaxare. E o tehnica ieftina, la indemana oricand si oriunde.

  • Iesiti din casa

Daca iesim din casa, chiar si pentru scurta vreme, ne poate creste moralul. O mica plimbare in jurul casei, nu neaparat in parc sau in natura, ne poate ajuta enorm sa ne calmam. Plus ca daca facem cativa pasi pe jos, intreg corpul se revigoreaza.

  • Zambiti !
Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Daca suntem stresati si zambim se creeaza o mica tensiune a muschilor faciali, care ne ajuta sa reducem stresul. Totusi, nu incercati sa va fortati sa zambiti. Daca zambetul nu e natural, efectul dispare. De asemenea, un zambet autentic ajuta la calmarea batailor inimii.

  • Mirositi lavanda

Anumite mirosuri induc relaxarea. Asa ca n-ar fi rau sa aveti acasa, dar si la birou, un mic buchetel de lavanda. De asemenea, uleiul de lavanda, aplicat extern, poate face minuni in caz de migrena.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.