.

Catastrofă aviatică în India

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cel puţin 14 oameni au murit şi 15 sunt răniţi grav după ce un avion al Air India care transporta 191 de pasageri şi membri ai echipajului a părăsit pista la aterizarea pe aeroportul din Kozhikode, în vestul Indiei, şi s-a rupt în două, a anunţat poliţia. “Pot să confirm că există cel puţin 14 morţi, iar 15 alţi pasageri sunt foarte grav răniţi”, a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale, Abdul Karim. “Ni s-a spus că toţi cei care au supravieţuit accidentului au fost răniţi”, a declarat un alt responsabil al poliţiei, Sujith Das. El a vorbit despre “cel puţin 89 de persoane” spitalizate pentru moment la Kozhikode, în statul Kerala, unde s-a produs drama. Avionul venea Boeing-737 de la Dubai şi a ieşit de pe pistă la momentul aterizării, a precizat Ministerul Aviaţiei Civile într-un comunicat. La bord se aflau zece copii. Fuselajul avionului s-a rupt în două după ce a ieşit de pe pistă şi secţiunile au ajuns într-o vale, au relatat canalele de televiziune locale. Nu s-a declanşat niciun incendiu la bord, a mai precizat Ministerul Aviaţiei Civile. În zona în care avionul a aterizat ploua torenţial, au mai precizat autorităţile. Prim-ministrul Narendra Modi a postat pe Twitter că este “îndurerat de accidentul de avion de la Kozhikode”. “Gândurile mele sunt alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi. Fie ca răniţii să se restabilească cât mai repede”, a adăugat el. În acest an au mai avut loc trei accidente aviatice grave:

Interesant:   O companie militară din Italia ar fi fost cumpărată, ilegal, de către China

31 iulie – Şapte persoane, între care un deputat local, şi-au pierdut viaţa în statul american Alaska într-o coliziune între două avioane uşoare.

22 mai – Un avion de linie de tipul Airbus A320, al companiei Pakistan International Airlines (PIA), cu 107 de persoane la bord, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială în oraşul Karachi din sudul Pakistanului. 97 de persoane au murit. Avionul venea de la Lahore şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze distrugând mai multe clădiri.

8 ianuarie – Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.