.

Catastrofă aviatică în India

Distribuie prietenilor tai!

Cel puţin 14 oameni au murit şi 15 sunt răniţi grav după ce un avion al Air India care transporta 191 de pasageri şi membri ai echipajului a părăsit pista la aterizarea pe aeroportul din Kozhikode, în vestul Indiei, şi s-a rupt în două, a anunţat poliţia. “Pot să confirm că există cel puţin 14 morţi, iar 15 alţi pasageri sunt foarte grav răniţi”, a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale, Abdul Karim. “Ni s-a spus că toţi cei care au supravieţuit accidentului au fost răniţi”, a declarat un alt responsabil al poliţiei, Sujith Das. El a vorbit despre “cel puţin 89 de persoane” spitalizate pentru moment la Kozhikode, în statul Kerala, unde s-a produs drama. Avionul venea Boeing-737 de la Dubai şi a ieşit de pe pistă la momentul aterizării, a precizat Ministerul Aviaţiei Civile într-un comunicat. La bord se aflau zece copii. Fuselajul avionului s-a rupt în două după ce a ieşit de pe pistă şi secţiunile au ajuns într-o vale, au relatat canalele de televiziune locale. Nu s-a declanşat niciun incendiu la bord, a mai precizat Ministerul Aviaţiei Civile. În zona în care avionul a aterizat ploua torenţial, au mai precizat autorităţile. Prim-ministrul Narendra Modi a postat pe Twitter că este “îndurerat de accidentul de avion de la Kozhikode”. “Gândurile mele sunt alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi. Fie ca răniţii să se restabilească cât mai repede”, a adăugat el. În acest an au mai avut loc trei accidente aviatice grave:

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

31 iulie – Şapte persoane, între care un deputat local, şi-au pierdut viaţa în statul american Alaska într-o coliziune între două avioane uşoare.

22 mai – Un avion de linie de tipul Airbus A320, al companiei Pakistan International Airlines (PIA), cu 107 de persoane la bord, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială în oraşul Karachi din sudul Pakistanului. 97 de persoane au murit. Avionul venea de la Lahore şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze distrugând mai multe clădiri.

8 ianuarie – Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.