.

Cât plastic mănâncă un om în fiecare an

Distribuie prietenilor tai!

O persoană mănâncă în medie 50.000 de particule de microplastic în fiecare an şi inhalează o cantitate o similară, potrivit unui studiu referitor la cât plastic înghit oamenii fără voia lor. Potrivit specialiştilor, datele reale ar putea fi de câteva ori mai mari pentru că în studiu au fost analizate doar câteva alimente şi băuturi. Savanţii avertizează că persoanele care beau multă apă din recipiente de plastic au un risc mai mare de a ingera microparticule de plastic.

Impactul asupra sănătăţii umane a ingerării microplasticului nu este cunoscut deocamdată, însă acest plastic poate răspândi în organism substanţe toxice. Unele  microplastice sunt suficient de mici pentru a penetra ţesutul uman şi pot declanşa astfel reacţii imune.

Poluarea cu microplastic este în general provocată de dezintegrarea resturilor de plastic şi este tot mai răspândită în întreaga lume. Cercetătorii au descoperit microplastic peste tot – în aer, în sol şi chiar pe fundul oceanelor. Microplasticele au fost descoperite în apa de la robinet, dar şi în apa îmbuteliată, în fructele de mare şi în bere. În octombrie anul trecut au fost confirmate pentru prima dată bănuielile potrivit cărora oamenii înghit fără să vrea particulele de plastic.

Interesant:   Cum sa eviti problemele care pot sa apara atunci cand porti lentile de contact
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.