.

Casa Albă cere compansații Chinei pentru dezastrul provocat de pandemia de coronavirus

Distribuie prietenilor tai!

Un consilier economic cheie al preşedintelui american Donald Trump a declarat că China ar trebui să plătească “compensaţii” pentru daunele provocate de noul coronavirus, dând vina pe Beijing pentru pandemie.
“Ei au provocat daune imense lumii”, a spus Peter Navarro la CNBC. “Un proiect de lege trebuie să vizeze China (…). Nu-i vorba de a-i pedepsi, ci de a-i face să dea socoteală”.
Navarro, fost profesor universitar şi un critic virulent al Chinei, a repetat acuzaţia mai târziu într-un al doilea interviu la Fox News şi a insistat că Washingtonul trebuie să aducă lanţurile de aprovizionare înapoi în Statele Unite.
“Cred cu tărie, de asemenea şi că poporul american crede cu tărie, că China a provocat daune de trilioane de dolari acestei ţări şi ar trebui să existe o formă de a plăti compensaţii”, a spus el.
Tensiunile dintre SUA şi China au cântărit greu pe pieţe, stârnind îngrijorări că un nou război comercial între cele două cele mai mari economii ar putea afecta o recuperare după coronavirus.
Procese au fost deja lansate în Statele Unite împotriva Chinei, de unde provine virusul.
În ciuda preocupărilor bipartizane de la Washington cu privire la modul în care China a gestionat etapele iniţiale ale epidemiei, democraţii au criticat aspru modul în care administraţia Trump a gestionat criza în Statele Unite, care au cel mai mare bilanţ al morţilor în lume.
Secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat săptămâna trecută China că este responsabilă pentru sutele de mii de decese şi recesiunea economică şi a continuat să susţină o teorie că virusul provine dintr-un laborator chinez, în ciuda faptului că nu a prezentat dovezi.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.