.

Cartile de identitate se schimba. Cum vor arata noile buletine

Distribuie prietenilor tai!

Toate tarile din UE vor introduce noi carti de identitate a cetatenilor. Uniunea Europeana vrea sa introduca noi masuri de securitate mult mai stricte, iar cetatenii vor fi nevoiti sa isi schimbe buletinele.

Conform unui acord informal cu privire la regulamentul ce sporeste securitatea, reprezentantii Presedintiei Romane, ai Consiliului si al Parlamentului European au decis sa modifice buletinele cetatenilor.

Noile carti de identitate au forma unui card de credit, cu o zona de citire optica si care respecta standardele minime de securitate, asa cum a stabilit Organizatia Avatei Civile. Buletinul va include poza plus amprentele digitale ale titularului, ce vor fi stocate in format digital, pe un cip fara contact.

Aceste norme au ca scop imbunatatirea securitatii prin introducerea unor standarde minime ce contribuie la securitatea comuna a tuturor statelor membre care emit cartile de identitate sub noul format.

”Securitatea pe intreg teritoriul UE nu poate fi realizata decat prin asigurarea securitatii in fiecare stat membru. Noile norme privind standardele de securitate pentru documentele de identitate ne vor permite sa depasim mai usor cazurile de fraudare a documentelor si de furt de identitate, ingreunand actiunile teroristilor si infractorilor si facilitand totodata libera circulatie a calatorilor de buna cerdinta”, a declarat Carmen  Dan.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Perioada maxima de valabilitate a noilor documente va fi de 10 ani. Pentru minori, cartile de identitate pot avea o perioada mai mica de 5 ani. Pentru persoanele de peste 70 ani, statele membre pot opta sa emita documente valabile si pentru o perioada mai mare de 10 ani.

Aceste norme vor incepe sa intre in vigoare in aproximativ 2 ani de la adoptare. Pe cartile de identitate vor fi vizibile detalii despre codul de tara, in interiorul steagului UE.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.