.

Care e procedura de refinantare a unui credit nebancar

Care e procedura de refinantare a unui credit nebancar
Distribuie prietenilor tai!

Din ce in ce mai multi oameni au devenit familiari cu creditele bancare si nebancare, apeland cu incredere la institutiile financiare de fiecare data cand se lovesc de situatii urgente, pentru care au nevoie imediata de fonduri suplimentare. Fie ca este vorba despre avansul unei vacante, reparatii la casa sau tratamente medicale costisitoare, toate sunt motive intemeiate pentru ca o persoana sa apeleze la un credit bancar.

 

Indiferent de cat valoreaza un astfel de credit, exista situatii in care clientii nu reusesc sa achite ratele pana la  termenul limita impus de banca. Pentru acestia, cea mai rapida si eficienta solutie este cu siguranta refinantarea!

 

Ce insemna refinantarea?

 

Foarte rar oamenii care nu isi permit sa restituie un credit cer ajutorul prietenilor sau familiei. Tocmai din aceasta cauza bancile au venit cu o solutie prin care sa ajute persoanele care nu reusesc sa ramburseze suma de bani imprumutata pana la data scadenta: refinantarea. 

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

 

Aceasta reprezinta un nou imprumut, adresat in special clientilor ce isi doresc sa aiba acces la dobanzi mai avantajoase decat cele impuse initial de institutiile financiare. Astfel, oamenii pot folosi refinantarea pentru a reusi sa restituie fondurile imprumutate anterior si pentru a beneficia de conditii care sa ii ajute sa faca fata mai usor perioadelor grele din punct de vedere financiar. 

 

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le respecte refinantarea?

 

Conditiile acoperirii unui credit in situatii avantajoase trebuie sa fie respectate de refinantare. Pentru asta exista cateva reguli importante, care fac ca refinantarea sa fie privita ca un colac de salvare de catre oamenii aflati in situatii financiare precare. In primul rand, ratele ce vor fi achitate lunar trebuie sa fie stabilite, respectand conditiile prevazute de imprumuturi.  De asemenea, perioadele de rambursare vor ramane identice cu cele ale imprumuturilor sau se vor mari. Nu in ultimul rand, refinantarea va oferi clientilor conditii unice, care sa ii avantajeze si care sa le dea sansa sa isi achite datoriile intr-un timp util.

Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

 

Citeste aici pentru a afla pasii pentru refinantarea unui credit nebancar

 

Pentru a beneficia de diminuarea semnificativa a costurilor creditelor bancare, clientii interesati trebuie sa ia in calcul obtinerea unei refinantari. Pentru asta, ei vor trece printr-o procedura identica cu cea pe care au urmat-o atunci cand au accesat si primul imprumut. In primul rand acestia trebuie sa poata prezenta un buletin valabil, cu care sa dovedeasca cetatenia romana. De asemenea este necesara si o copie a contractului de munca, o adeverinta de salariu si un extras de cont in care va fi livrat venitul lunar. Pentru a accesa o refinantare va mai fi nevoie de o copie a contractului actual de credit, dar si de o adeverinta care sa provina de la banca care a oferit creditul. Majoritatea celor care isi doresc o refinantare sunt deja familiarizati cu procesul de aplicare, astfel ca acesta nu va mai fi considerat deloc dificil! Afla pasii pentru refinantarea unui credit nebancar.

 

Care sunt avantajele unei refinantari?

Cand vine vorba despre refinantari, acestea au o multime de beneficii pe care sa le ofere clientilor! In primul rand  cei care obtin o refinantare pot scapa cel putin pentru o perioada de stresul constant pe care il resimt stiind ca nu pot sa achite ratele la banca in timp util. Atunci cand ratele si dobanzile scad, clientilor li se ia o greutate de pe umeri si se pot concentra pe modurile in care sa reuseasca sa iasa din colapsul financiar. 

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.