.

Carantina obligatorie la sosirea in Marea Britanie

Distribuie prietenilor tai!

De astazi, toti cei care sosesc pe teritoriul Marii Britanii cu avionul, feribotul sau cu trenul – inclusiv cetatenii britanici – trebuie sa se auto-izoleze timp de 14 zile. Exceptie fac cei care vin din Irlanda si anumite categorii de lucratori.

Cei care sosesc trebuie sa completeze un formular si sa lase adresa si numarul de telefon. Se vor face verificari, prin sondaj, pentru a vedea daca izolarea este respectata. Cei care nu o respecta, vor fi amendati. In Anglia amenda e de 1000 de lire sterline, in timp ce in Scotia, de exemplu, e de 480 de lire.

Nou-venitii nu au voie, timp de doua saptamani, sa mearga cu transportul public sau cu taxiul. Nu au voie sa mearga la serviciu, in zone publice ori sa primeasca vizitatori.

Categoriile de lucratori exceptati

Autoizolarea nu e obligatorie pentru marinari, anumiti angajati din sectorul sanatate si ingrijiri, muncitori din domeniul gazelor si petrolului, soferii de TIR, lucratorii sezonieri (cu conditia sa se izoleze la fermele la care merg, impreuna cu alti sezonieri), personalul diplomatic, anumiti militari in misiuni.

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Carantinarea e contestata de companiile aeriene

Peste trei saptamani, guvernul britanic va face o evalure a modului in care este aplicata carantina si a efectelor acesteia. Trei companii aeriene au trimis deja un protest guvernului de la Londra, in care califica obligativitatea carantinei despre “total nejustificata si disproportionata”. Cu pierderi imense provocate de oprirea tuturor zborurilor, la sfarsitul lui martie, companiile aeriene sperau sa reinceapa sa zboare din iulie, dar masurile de carantina creeaza obstacole suplimentare, spun sefii celor trei mari companii.

TAROM, de astazi curse Bucuresti Londra si retur

Dinspre Londra spre Romania vor fi acceptati doar cetatenii romani care doresc repatrierea, iar dinspre Romania spre Londra sunt acceptati doar cetatenii britanici.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.