.

Carantina e profitabila pentru hackeri

Distribuie prietenilor tai!

Atacurile cibernetice s-au dublat in Statele Unite si in restul lumii in luna martie, intrucat hackerii profita de faptul ca sute de milioane lucreaza de acasa, arata un raport intocmit de expertii americani.

Piratii cibernetici s-au concentrat pe activitatea companiilor si au speculat faptul ca, in general, conexiunile de acasa, cu care se logheaza angajatii, sunt mai putin sigure. Au avut probleme chiar si cei care foloseau retele virtuale private – VPN- care asigura “tuneluri” sigure pentru traficul digital.

Potrivit firmelor de securitate informatica, atacurile de tip ransomware au crescut cu 148 la suta in luna martie, comparativ cu februarie.

“In contextul pandemiei, are loc un eveniment digital de proportii istorice, o adevarata pandemie a crimelor cibernetice” – afirma  Tom Kellermann, strateg la compania Vmware. El a explicat ca e mai usor sa atace un utilizator care lucreaza de acasa, decat daca ar lucra de la birou. Un oficial FBI, specializat in crime cibernetice, Tonya Ugoretz, afirma ca raportarile privind acte de hacking s-au multiplicat de trei pana la patru ori de cand s-a instituit carantina in toata lumea. Iar un specialist Microsoft a anuntat ca cele mai multe atacuri informatice au avut loc in tarile in care COVID-19 s-a raspandit cel mai mult – “volumul atacurilor reusite e corelat cu dimensiunea impactului produs de virus.”

Cel mai mare numar de atacuri a fost prin cererea de scanare. Utilizatorii au primit un fals mesaj ca au nevoie de scanare. Odata ce utilizatorul da accept, incepe un proces de scanare, prin care hackerii patrund in baza de date.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.