.

Carantina Covid din Shanghai e de nesuportat pentru chinezi

Distribuie prietenilor tai!

Oraşul Shanghai, centrul financiar al Chinei, a raportat joi peste 27.000 de infectări noi cu virusul SARS-CoV-2, un nou record pentru un interval de 24 de ore, la doar o zi după ce preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că ţara lui trebuie să îşi continue politica strictă de “eliminare dinamică a COVID-19” şi să menţină măsurile adoptate pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Oraşul Shanghai se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19 din China de când noul coronavirus a fost detectat în premieră la Wuhan la sfârşitul anului 2019, iar cei 25 de milioane de locuitori din metropola chineză rămân în mare parte în lockdown, deşi anumite restricţii au fost parţial relaxate în anumite zone ale oraşului în această săptămână.

Restricţiile suplimentare adoptate pentru a stopa răspândirea variantei deosebit de infecţioase Omicron au dus la probleme de logistică şi întreruperea lanţului de aprovizionare, care vor avea un impact economic negativ, motiv pentru care Banca Centrală a Chinei urmează să anunţe în curând noi măsuri de stimulare a economiei.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Un studiu din 7 aprilie, realizat de Gavekal Dragonomics, a arătat că 87% dintre cele mai mari 100 de oraşe din China prin prisma PIB-ului local au impus măsuri de carantină.

Între timp, locuitorii din Shanghai s-au conectat pe reţelele de socializare pentru a-şi exprima frustrările faţă de dificultatea de a-şi procura alimente şi faţă de politica oficială chineză care stipulează că orice persoană testată pozitiv, simptomatică sau asimptomatică, trebuie să fie internată în centre de carantină centralizată, iar mulţi dintre rezidenţii acelor centre s-au plâns din cauza condiţiilor precare de găzduire.

Alimentând speranţele legate de o eventuală modificare a politicii oficiale sanitare, Centrul Chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a publicat miercuri pe reţelele de socializare un ghid privind carantina la domiciliu.

Ghidul CDC – carantină într-o cameră bine ventilată, alături de măşti sanitare, dezinfectanţi şi alte echipamente – i-a făcut pe chinezi să spere că regulamentele centrale în privinţa carantinei ar putea fi relaxate.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Totuşi, atunci când un internaut chinez a adresat o întrebare într-o secţiune dedicată comentariilor online despre persoanele eligibile pentru carantina la domiciliu, reprezentanţii CDC au făcut trimitere la vechile regulamente.

De asemenea, autorităţile din Shanghai nu au lăsat să se înţeleagă nicio modificare a strategiei anti-COVID-19 într-o conferinţă de presă organizată joi.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.