.

Caracteristicile principale ale noii micro-generatii Xennial si cum se deosebeste de Mileniali

Distribuie prietenilor tai!

Englezii au gasit un nou termen pentru o micro-generatie a celor care s-au nascut in anii 1977-1985. Acestia fac parte, oficial, din generatia Xennial, dupa cum a notat pentru prima data Sarah Stankorb, o scriitoare din Ohio, Sua.

Aceasta a scris in revista Good, ca Xennial este o micro-generatie care vine peste Generatia X (1965-1980), dar si peste Milenniali (1981-1996).

Conform scriitoarei americance, dar si a altor teorii, persoanele care fac parte din generatia Xennialii, au crescut cu casete audio si VHS, dar au reusit sa se adapteze fara probleme si tranzitiei catre telefoane mobile inteligente si retele de socializare.

Altii au ales sa numeasca aceasta micro-generatie Generatia Oregon Trail, dupa popularul joc video, sau Generatia Catalano, fiind inspirati dupa un personaj interpretat de Jared Leto.

Cele 6 caracteristici care ii deosebesc pe Xenniali de Mileniali sunt:

-Xennialii lucrau atunci cand a avut loc criza din 2008, pe cand Milenialii inca erau in perioada facultatii sau in cautare de lucru. Studiile scot la iveala faptul ca Xennialii au suferit mai mult din cauza crizei.

Interesant:   ANPC a sanctionat vanzarea de produse din tutun minorilor

-Xennialii au avut o copilarie si adolescenta fara retele de socializare precum Myspace, Hi5 sau Facebook. Milenialii insa, au avut parte de social media inainte sa intre la facultate.

-Xennialii aveau in jur de 20 de ani in anul 2001, atunci cand a avut  loc atacul terorist de la Turnurile Gemene din New York, in timp ce milenialii erau inca adolescenti si mult mai naivi.

-Xennialii nu au avut parte de telefoane mobile inteligente pana la varsta de 20 de ai, fata de Mileniali care au avut telefoane mobile inca din copilarie.

-Parintii Xennialilor au fost mai relaxati si linistiti fata de parintii Milenialilor care au incercat sa faca orice din dorinta de reusita a copiiilor.

-Xennialii nu sunt la fel de siguri si optimisti ca Milenialii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.