.

Capitala a intrat in scenariul rosu !

Distribuie prietenilor tai!

De la miezul noptii, in Bucuresti au intrat in vigoare noi restrictii, din cauza cresterii numarului de infectari COVID-19. Capitala ramane in scenariul rosu timp de doua saptamani.

Se inchid restaurantele si barurile in interior, salile de jocuri, cu exceptia agentiilor care vand bilete LOTO, precum si teatrele si cinematografele. Restaurantele si cafenelele din incinta hotelurilor nu mai au voie sa serveasca decat persoanele care sunt cazate in respectivele unitati. Barurile, cluburile si discotecile s-au inchis.

Decizia a fost luata de Comitetul municipal pentru Situatii de Urgenta, dupa ce rata infectarilor cu noul coronavirus a trecut de trei la suta de mii, ajungand la 3,12. Masurile ar urma sa fie in vigoare timp de 14 zile, insa poate interveni orice modificare a lor, in sensul insaspririi restrictiilor, in functie de situatia epidemiologica.

Cum sunt afectati elevii

Prescolarii si elevii din invatamantul primar vin fizic la scoala, in continuare. De asemenea, prezenta fizica este permisa si in cazul elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a si a elevilor din anii terminali din invatamantul profesional si postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protectie, pana la jumatate din numarul total de elevi inmatriculati in respectivele clase terminale. Elevii din celelalte clase sau ani de studiu vor invata numai online.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Suntem in valul trei ?

Medicii atrag atentia ca, daca nu cumva suntem deja, ne indreptam spre valul trei al pandemiei: creste numarul infectarilor si al spitalizarilor. De asemenea, e o presiune tot mai mare pe sectiile  de Terapie Intensiva. Spre deosebire de situatiile precedente de criza, acum numarul pacientilor tineri, care ajung in spital cu forme urate de COVID, e in crestere, fenomen inregistrat, de altfel, in toata Europa.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.