.

Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Distribuie prietenilor tai!

Traficul feroviar este adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă. La nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează ca intre 19 – 21 iunie, din cauza temperaturilor ridicate anunțate pe raza județelor aflate sub incidența celor două avertizări de temperaturi caniculare – COD GALBEN și COD PORTOCALIU -, traficul feroviar pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius se va desfășura în conditii speciale, cu reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în anumite intervale orare, acestă măsură fiind prevăzută de instrucțiile feroviare și are drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranţă.

Reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala, in zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo de temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Zonele in care vor fi temperaturi extreme

Zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme, pentru următoarele 3 zile sunt: nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, aflate sub incidența Codului Galben, respectiv  Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, aflate sub incidența Codului Portocaliu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.