.

Cand incepe Postul Pastelui si cat dureaza in 2019

Distribuie prietenilor tai!

Postul Pastelui nu trebuie sa fie doar un mod de limitare de la mancarurile zilnice, ci trebuie sa fie o imbunatatire a vietii duhovnicesti. Este perioada in care oamenii se stapanesc de la poftele trupesti si se caiesc pentru faptele savarsite in ultima perioada. Astfel, postul Pastelui, ar trebui sa ne duca pe calea spre mantuire. Postul Pastelui nu trebuie vazut ca o dieta, desi de cele mai multe ori abstinenta de la mancare ne ajuta sa slabim.

In 2019, postul Pastelui va incepe de luni, 4 martie si se incheie duminica 28aprilie, dupa Sfanta Liturghie. Dezlegarea la peste are loc pe data de 25 martie de Bunavestire si Duminica, pe 21 aprilie, de Florii.

Lasata Secului la carne pe 3 martie

Duminica, 3  martie, este ultima zi in care se poate consuma carne. Toti oamenii se vor prezenta in fata Domnului si isi vor primi rasplata pentru viata pe care au dus-o pe Pamant, primind fericire sau pedeapsa pentru faptele savarsite. Aceste ganduri ar trebui sa ne faca sa meditam mai mult la faptele noastre de peste an si sa ne ajute sa ne indreptam greselile si sa facem fapte bune.  Este saptamana in care se pot manca produse animale, oua, lapte.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Lasata Secului pentru Postul Pastelui pe 10 martie

In duminica Izgonirii din Iad este ultima zi inainte de Postul Pastelui. In aceasta zi se mai pot manca oua si produse lactate. De azi inainte, timp de 40 de saptamani, crestinii ortodoxi tin post.

Lunea cea Curata este prima zi a postului, zi cunoscuta in trecut ca ziua in care macelarii isi puneau cutitele in cui. Acestia nu mai deschideau tarabele pana in ultima zi de post.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.