.

Cancelarul Germaniei : „Moldova face parte din familia europeana”

Distribuie prietenilor tai!

Olaf Scholz s-a aflat la Cotroceni, pentru o trilaterala Romania-Germania-Republica Moldova, alaturi de Klaus Iohannis si Maia Sandu.

Seful guvernului federal german a laudat reformele realizate in Republica Moldova pe drumul aderarii la Uniunea Europeana, iar Iohannis a precizat ca Romania va continua sa fie „ferm si neabatut alaturi de Chisinau”. De asemenea, presedintele Iohannis a evocat incercarile Rusiei de a destabiliza Republic Moldova si a declarat ca la nivelul Uniunii Europene exista vointa unanima de a acorda Republicii Moldoiva tot sprijinul necesar, „inclusiv pentru a se proteja in fata actiuinilor destabilizatoare, extrem de virulente ale Rusiei.”

„In centrul discutiilor noastre s-a aflat situatia dificila in care este in prezent Republica Moldova. Moldova face parte din familia noastra europeana. In vara i-am acordat statutul de tara candidata. Salut in mod deosebit cat de determinat a abordat Moldova reformele necesare, indispensabile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Moldova poate fi sigura de sprijinul nostru pe acest drum. Am asigurat-o, din nou, pe doamna presedinte Sandu de acest lucru. Moldova nu este singura, ci beneficiaza de sprijin masiv international”- a spus cancelarul german. De asemenea, el a subliniat ca Rusia trebuie sa puna capat razboiului si sa-si retraga trupele din Ucraina, pentru a se putea ajunge la o pace echitabila.

Interesant:   Geoana, acuzat de plagiat

Adresandu-i-se cu „draga Klaus Iohannis”, cancelarul Olaf Scholz i-a multumit presedintelui Romaniei pentru faptul ca tara noastra si cetatenii ei sustin cu tarie Moldova in aceste vremuri dificile.

Maia Sandu : “Avem nevoie de sprijin economic si pentru consolidarea apararii”

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, la randul sau, ca în contextul actual tara sa are nevoie de sprijin economic dar si pentru consolidarea capacitatii instituţtilor responsabile de securitate si a sistemului de aparare. Ea spune ca Federatia Rusa vrea sa destabilizeze Moldova prin grupari corupte, care organizeaza manifestatii violente. Avem nevoie de sprijin ca sa putem lupta mai eficient cu propaganda si dezinformarea Kremlinului. Bineinţeles, avem nevoie de sustinere pentru a ne putea dezvolta, pentru a avea crestere economica, in pofida lucrurilor care se întâmpla in regiunea noastra, in pofida războiului de la hotarul nostru, pentru ca, atunci cand au de suferit standardele de viata ale cetatenilor, e mai usor pentru cei care vor să destabilizeze situatia in Republica Moldova sa reuseasca acest lucru” – a explicat Maia Sandu.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.