.

Camera Deputatilor a aprobat desfiintarea Sectiei Speciale, urmeaza ca Senatul sa se pronunte si el

Distribuie prietenilor tai!

Deputatii au aprobat controversatul proiect de lege care prevede desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie – SIIJ. Au fost 205 voturi pentru, 90 impotriva si o abtinere.

Mult-discutatul proiect de lege va ajunge in Senat. Initiat de Ministerul Justitiei, proiectul de lege prevede ca SIIJ se desfiinteaza, iar competentele sale vor fi preluate de Parchetele obisnuite. Cauzele vor fi instrumentate de procurori anume desemnati.

Proiectul de lege precizeaza : “Cauzele aflate in curs de solutionare la nivelul acestei sectii se vor transmite pe cale administrativa, in termen de 60 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a legii, prin grija Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetelor competente, care vor continua solutionarea acestora, urmand ca cele solutionate, aflate in arhiva sectiei, sa se transmita in termen de 180 de zile lucratoare de la data de intrare in vigoare a legii.”

Liderul USR : PSD, PNL SI UDMR ARUNCA JUSTITIA IN ERA DRAGNEA

Intr-o postare pe Facebook, liderul USR, Catalin Drula, scrie ca e un atac frontal la Justitia din Romania si acuza coalitia ca arunca justitia in era Dragnea. “Partidele toxice din Parlamentul Romaniei au fortat un vot in Camera Deputatilor prin care mimeaza desfiintarea SIIJ. In realitatea, PSD, PNL SI UDMR au votat o reinfiintare pe steroizi a acestei Sectii Speciale” – afirma Drula. Liderul USR crede ca DNA a deranjat clasa politica si de aceea e trasa pe linie moarta. “Se creeaza o noua bâtă, cu care politicienii sa controleze magistratii incomozi” – sustine liderul interimar al USR. De altfel, daca trece si de Senat, USR va contesta noua lege la Curtea Constitutionala.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

De precizat ca, deocamdata , Comisia de la Venetia nu a prezentat un punct de vedere, insa deputatii nu au mai avut rabdare si au votat desfiintarea SIIJ.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.