.

Cainii disting unele culori

Distribuie prietenilor tai!

Oamenii de stiinta contrazic vechea teorie conform careia cainii vad doar in alb si negru. Concluzia cercetatorilor este ca ei disting anumite culori, chiar daca nu au sistemul ocular asa de bine “echipat” cum e cel uman.

Potrivit presei stiintifice din Franta, trebuie sa ne scoatem din cap ideea ca indragitii nostri companioni vad lumea alb-negru. Capacitatea lor vizuala e mai limitata decat a noastra, dar cainii pot distinge culori. Cel putin pe unele dintre ele.

Noi percepem imaginile cu ajutorul fotoreceptorilor retinieni. Cei in forma de bastonas ne permit sa vede lumina, iar conurile ne ajuta sa distingem culorile. Asadar, perceptia culorilor e o functie a acestor fotoreceptori, iar interpretarea lor e facuta de creier.

Cum vad cainii

Cainii sunt miopi, ei nu vad bine la distanta. Iar unele rase, cum ar fi ciobanescul german, sunt mai mioape decat altele. De asemenea, cainii au dificultati in a estima distantele in mod corect. Pe de alta parte, cainii percep miscarile mai bine decat oamenii.

Interesant:   Canapea verde în rol principal - modalitatea pentru un living familiar

Fiind pradatori, ei inregistreaza 50 de imagini pe secunda, in timp ce noi percepem doar 20. Au si campul vizual mai mare – 240 de grade, in timp ce campul vizual al omului e de doar 180.

Cainii disting albastrul si galbenul

Oamenii de stiinta au stabilit ca, la fel ca majoritatea mamiferelor, cainii au doar doua tipuri de conuri retiniene. Asa ca  pot distinge clar galbenul si albastrul. Culoarea rosie o disting mai greu.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.