.

Câini pentru depistarea Covid-19 pe aeroporturile din Emirate

Distribuie prietenilor tai!

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au desfăşurat în aeroporturi şi în alte puncte ale ţării câini antrenaţi pentru a identifica contagierile cu COVID-19 în diferite faze.

“Metoda de detectare cu ajutorul câinilor este foarte precisă, iar rezultate sunt disponibile imediat comparativ cu testele PCR”, notează Ministerul de Interne din această ţară.

Programul de luptă împotriva pandemiei a început în iunie anul trecut, iar câinii au fost desfăşuraţi în trei aeroporturi internaţionale (Dubai, Abu Dhabi şi Sharjah), la un punct de trecere a frontierei cu Arabia Saudită, şi în principalele oraşe ale ţării printr-un sistem de unităţi mobile.

Potrivit Ministerului, unităţile mobile se pot desfăşura rapid în punctele critice, precum stadioane, sau centre comerciale, atunci când este necesar.

Nu e prima țară care recurge la acest gest

EAU nu sunt singura ţară care a recurs la animale pentru a detecta noul coronavirus. “Multe ţări au lansat iniţiative similare iar EAU a înfiinţat un Grup de Lucru Internaţional K9 ce reuneşte 32 de ţări care conlucrează la depistarea SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor”, a precizat Ministerul de Interne.

Câinii detectori au fost deja folosiţi în domeniul medical pentru a identifica alte patologii,, iar în cazul COVID-19 reprezintă forma de depistare cea mai comodă, comparativ cu metoda PCR invazivă. De asemenea, animalele nu intră în contact cu subiecţii.

Persoanele trebuie doar să-şi treacă o bucată de pânză sub axilă, sau o impregnează cu transpiraţie, iar apoi este introdusă într-un recipient care este mirosit de câine. Acesta începe să latre când detectează virusul, a precizat Ministerul.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.