.

Câinele tău e prea gras? Vezi de ce şi ce poţi face

Câinele tău e prea gras Vezi de ce şi ce poţi face
Distribuie prietenilor tai!

La fel ca oamenii, câinii pot suferi de obezitate. Cele mai recente statistici realizate de experţii din SUA sunt îngrijorătoare, demonstrând că mai mult de 56% dintre câinii din America sunt obezi. 

 

Stăpânul unui câine obez trebuie să acorde o atenţie foarte mare dezvoltării animăluţului, existând oricând posibilitatea că starea de sănătate a acestuia să aibă de suferit. Un câine supraponderal întâmpina dificultăţi atunci când vine vorba de modul în care îşi solicită inima, plămânii, rinichii şi articulaţiile. Din acest motiv, proprietarii câinilor care suferă de obezitate trebuie să ştie care sunt soluţiile la care pot apela pentru a-i ajuta pe patrupezi să ajungă într-o formă fizică mai bună. 

 

Oferă-i mâncare în cantităţi măsurate 

 

În cele mai multe cazuri, câinii care au pare de porţii de mâncare mari şi dese, ajung să sufere de obezitate.  Majoritatea stăpânilor nu îşi dau seama de consecinţele care pot apărea dacă oferă patrupezilor resturile de la fiecare masă şi sunt de părere că animăluţele ar trebui să aibă acces în permanenţă la mâncare, ceea ce nu este nici pe departe adevărat. 

Interesant:   Black Friday 2023 la Sizeer – incaltaminte si imbracaminte care merita achizitionate in acest an

Câinii obişnuiesc să ceară mâncare chiar şi atunci când nu le este foame, profitând în cazul în care observă că stăpânii cedează uşor şi le oferă des suplimente. 

Fă exerciţii fizice împreună cu animăluţul tău de companie

 

Dacă activitatea fizică lipseşte complet din viaţa unui câine, acesta poate avea tendinţa de îngrăşare. La fel ca la oameni, câinii care aleargă sau fac mişcare în mod regulat sunt mai sănătoşi, au mai multă energie şi sunt mai fericiţi. Pentru că stăpânii să–şi ajute animăluţele să aibă parte de o dezvoltare sănătoasă şi pentru a evita orice problemă de sănătate care ar putea apărea din cauza lipsei efortului fizic, este recomandat ca proprietarii de câini să  acorde atenţie acestui aspect şi să îşi încurajeze câinii să alerge prin activităţi distractive, la care patrupezii adoră să participe alături de stăpânii lor. 

 

Verifică constant starea de sănătate a câinelui tău

 

Una dintre cele mai întâlnite afecţiuni care provoacă probleme de greutate în rândul câinilor, este hipotiroidismul, adică hipo activitatea glandei tiroide. Boala Cushing este provocată de glandele adrenale ale câinelui, atunci când acestea produc o cantitate mult prea mare de cortisol. Câinii care suferă de această boală nu sunt graşi, însă grăsimea lor este redistribuita în partea abdomenului, care capătă forma unui balon. Vizita regulată la veterinar este absolut necesară pentru că patrupezii să nu fie afectaţi de această boală şi pentru că stăpânii să poată lua măsuri din timp în scopul combaterii acesteia.  

Interesant:   Black Friday 2023 la Sizeer – incaltaminte si imbracaminte care merita achizitionate in acest an

Vrei să ştii de ce câinele tău poate suferi de obezitate ? Vezi motivele enumerate de rasedecaini.ro! 

 

Pentru că un câine să aibă parte de o creştere sănătoasă, stăpânul acestuia trebuie să aibă multă grijă la toate schimbările pe care micuţul patruped le prezintă, de când este mic şi până la vârsta maturităţii. Orice modificare neobişnuită atât fizică, dar şi comportamentală poate fi un semnal de alarmă care să îl înfiinţeze pe proprietarul unui câine ca animăluţul sau de companie are nevoie de un consult la veterinar. În cazul în care eşti curios care pot fi câteva dintre cauzele cele mai importante care stau la baza obezităţii în rândul câinilor, verifica  motivele enumerate de rasedecaini.ro. Numai fiind informat vei putea lua măsuri din timp şi te vei putea asigura ca animăluţul tău este sănătos şi gata de joacă. 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.