.

Cadoul lui Merkel la final de mandat: izolarea aproape totala a nevaccinatilor si vaccinare obligatorie

Distribuie prietenilor tai!

Cancelarul Angela Merkel iese din scena cu un gest controversat: a decis ca persoanele nevaccinate sa nu aiba acces decat in magazine alimentare, farmacii si brutarii.

De asemenea, dupa modelul Austriei, Germania se pregateste sa impuna vaccinarea anti-COVID, tot la insistentele lui Merkel.

In cadrul unei intalniri intre Merkel si succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, s-adecis cvasi-izolarea nevaccinatilor. Acestia nu mai au acces in magazine neesentiale, restaurante, centre de cultura sau de agrement.  De asemenea, contactele trebuie limitate, la domiciliu sau in exterio. Nevaccinatii nu se vor putea vedea decat cu cel mult alte doua persoane dintr-o alta locuinta.

Liderii celor 16 landuri germane, prezenti si ei la intrevedere, au fost de acord cu aceste masuri. In foarte scurt timp, in parlamentul german va ajunge proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie; cum nu se pune problema respingerii, toate partidele mari fiind de acord, germanii vor fi obligati sa se vaccineze anti COVID incepand cu februarie sau martie 2022. In prezent, 68 la suta din populatia Germaniei e vaccinata cu schema completa. Pentru a doua oara in decurs de o saptamana, numarul cazurilor noi raportate in Germania, in decurs de 24 de ore, a depasit 70 de mii.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Proteste razlete

In cateva orase au avut loc proteste razlete. Cei iesiti in strada sunt revoltati de izolarea nevaccinatilor, precum si de faptul ca vaccinarea antiCOVID va deveni obligatorie. Oamenii spun ca, daca vaccinul ar fi fost eficace, nu s-ar mai fi inregistrat zeci de mii de noi imbolnaviri zilnic. De asemenea, protestatarii se tem ca vaccinarea se va permanentiza si de cel putin 3 ori pe an vor fi nevoiti sa se vaccineze.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.