.

Cade primul cap in scandalul Cherecheș

Distribuie prietenilor tai!

Inspectorul General al Politiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost demis. Un comunicat de la Ministerul Afacerilor Interne, dat publicitatii, in mod neobisnuit, aproape de miezul noptii, anunta o serie de demiteri si alte masuri.

Amintim ca la varful ministerului de Interne a izbucnit o criza de proportii, dupa ce primarul din Baia Mare, Catalin Chereches a fugit din tara, chiar sub nasul agentilor de vama, cu pasaportul unui var.

Potrivit comunicatului MAI, Victor Ştefan Ivaşcu a fost eliberat din functie, cu acordul lui. Totodata, a fost demis si şeful IPJ Maramureş. Inspectoratul General al Politiei Romane va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş. Iar Corpul de Control al MAI va face verificari la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.  Este punctul de frontiera cu Ungaria, pe unde, vineri, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru coruptie, a fugit din Romania cu pasaportul varului sau.

Interesant:   Clotilde Armand a fost trimisa in judecata

MAI a explicat ca a luat aceste decizii “avand in vedere o serie de evenimente desfasurate recent la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”, precum si pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, inregistrate pe fondul desfasurarii cu superficialitate sau cu lipsa de pro-activitate a actului profesional si managerial, care:

– au fost de natura a afecta drepturile cetatenilor;

– au produs consecinte cu privire la aplicarea legii romane in mod egal tuturor cetatenilor;

– au adus atingere protectiei intereselor statului si credibilitatii unor institutii si structuri din cadrul MAI.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.