.

Cabina telefonica pentru a vorbi cu mortii

Distribuie prietenilor tai!

Intr-un sat decimat de tsunami in 2011, un japonez a instalat o cabina telefonica, unde cei care si-au pierdut rude si apropiati in dezastrul de acum 8 ani, pot vorbi cu … disparutii. Telefonul din aceasta cabina nu este conectat, iar cei care ridica receptorul nu pot auzi altceva decat suierul vantului. Ciudatenia se afla in localitatea Otsuchi, din regiunea Tohoku, unde in 2011 au fost inghititi de valurile seismice peste 20.000 de oameni.

Telefonul vantului

Cabina telefonica a fost instalata in propria gradina de un japonez septuagenar, care si-a pierdut rudele in tsunami. In interior se afla un vechi telefon de ebonita, cu disc. Telefonul nu e legat in retea, ci conectat la infinit, spune japonezul care a avut aceasta idee.  Zeci de oameni vin saptamanal, intra in cabina de la marginea oceanului, formeaza numarul de telefon al mortilor si incep sa spuna tot ce au pe suflet, cu credinta ca vorbele lor vor fi purtate de vant catre cei disparuti. In plus, printre sunetele vantului, de la celalalt capat al firului, incearca sa desluseasca soapte venite din lumea umbrelor.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

“Stiu ca nu-mi raspunde nimeni, dar simt ca sotia mea e acolo” – marturiseste un barbat, a carui sotie a fost luata de apele oceanului in tragedia din 2011. Barbatul a ramas sa creasca, singur, 4 copii. Un alt barbat, care si-a pierut fiul in tsunami si sotia, 4 ani mai tarziu, vine sa vorbeasca mereu cu baiatul si sa-l roage sa aiba grija de mama. “Stiu ca voi nu va mai intoarceti, dar eu am sa vin la voi. Pana atunci, incerc sa-mi duc viata pe aici, asa cum pot” – sunt cateva dintre cuvintele rostite in cabina in care se vorbeste cu mortii.

Manuela

foto: BBC

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.