.

Ca si in alte dati, Ucraina afirma ca teritoriul Romaniei a fost lovit de Rusia, guvernul roman dezminte categoric

Distribuie prietenilor tai!

Intr-o conferinta de presa, la Kiev, ministrul ucrainean de externe a facut o declaratie care a pus pe jar pe toata lumea: teritoriul Romaniei ar fi fost lovit de drone rusesti.

Imediat,  guvernul de la Bucuresti a dezmintit aceasta afirmatie.

„In niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federatia Rusa nu au generat amenintari militare directe la adresa teritoriului national sau a apelor teritoriale ale Romaniei. Aceste atacuri ale Federatiei Ruse indreptate impotriva obiectivelor si infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate si sunt in profunda contradictie cu regulile dreptului international umanitar” – a explicat ministerul roman al Apararii Nationale.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba afirmase ca Ucraina e in posesia unor probe fotografice care arata ca drone ruse Shahed au lovit teritoriul Romaniei in timpul unui atac  asupra infrastructurii dintr-un port ucrainean de la Dunare.

Eventuala lovire a Romaniei de catre Rusia ar duce conflictul spre alte dimensiuni, tinand cont ca Romania e membru NATO.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Ministrul de externe Luminita Odobescu, aflata intr-o vizita in Germania, a explicat presei ca, in mod evident, pentru Romania exista riscuri, tinand cont de ceea ce se intampla aproape de granitele sale. „Am vazut ca, in mod cinic, Rusia ataca si continua sa atace infrastructura portuara, infrastructura civila si nu permite Ucrainei sa-si exporte cerealele. Sigur ca exista risc de accidente sau de incidente, dar, deocamdata, nu a fost cazul” – spune Odobescu.

Ministerul Apararii din Romania monitorizeaza permanent, in timp real, situatia provocata de atacul cu drone de noaptea trecuta, care a vizat infrastructura portului Reni. Dar atacurile lansate de Federatia Rusa nu au reprezentat o amenintare militara directa la adresa apelor teritoriale ale Romaniei.

„Ministerul roman al Apararii Nationale continua sa aplice masuri de vigilenta sporita terestru, maritim si aerian, precum si masurile menite sa consolideze flancul estic al NATO” – a mai spus Luminita Odobescu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.