.

Bulgaria va importa gaz natural din Romania

Distribuie prietenilor tai!

De la inceputul anului viitor, Bulgaria va putea importa pana la un miliard si jumatate de metri cubi de gaz natural din Romania. Anuntul a fost facut la o conferinta despre energie, care a avut loc la Sofia, informeaza novinite.com

“In decembrie, Romania va finaliza statia de compresoare de la Giurgiu, si astfel Bulgaria va putea primi cantitatea maxima de gaze naturale de la vecinul sau din nord”– a anuntat Yassen Ivanov, reprezentantul companiei Bulgartransgaz.

O firma elena sparge monopolul rusesc in Bulgaria

Bulgargaz a semnat un acord pentru a achizitiona 1,5 milioane MWh de la furnizorul grec de gaze naturale Depa.

Este pentru prima data cand Bulgargaz cumpara gaze naturale de la o alta companie, si nu de la gigantul rus Gazprom. Luna aceasta, gazul va incepe sa fie pompat in depozitul subteran de la Chiren.

Depa a avut pretul cel mai mic. La licitatie au mai participat Dexia, din Bulgaria, si Kolmar NL, inregistrata in Olanda.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Peste 95 la suta din gazul folosit de Bulgaria vine de la Gazprom, prin conducta care traverseaza Ucraina, Moldova si Romania.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.